fbpx

POTPUNI KAOS U HGK Izabrali novog šefa pa ga morali odmah smijeniti jer ima kaznenu prijavu!

Nadzorni i Upravni odbor HGK odlučili su danas da se Nadana Vidoševića privremeno udalji s te funkcije

Nadzorni i Upravni odbor Hrvatske gospodarske komore (HGK) odlučili su danas da se predsjednika HGK Nadana Vidoševića privremeno udalji s te funkcije, a za vršitelja dužnosti predsjednika u tranzicijskom je razdoblju imenovan Darko Petričević, koji je završio na sudu zbog neisplate plaća u vlastitoj tvrtki.

No, samo sat vremena kasnije odluka donesena na izvanrednoj sjednici Nadzornog i Upravnog odbora je povučena, piše tportal .

Naime, ispostavilo se da je protiv Darka Petričevića, vlasnika nekadašnje Tehnomehanike iz Marije Bistrice, nekolicina radnika podnijela je kaznenu prijavu zbog neisplate plaće. U travnju je protiv njega Općinsko državno odvjetništvo pokrenulo kazneni postupak u Zlataru.

Prema podacima iz poslovnog registra, tri Petričevićeve tvrtke Petrakom, Ventilator TVUS i Vemos, imaju porezni dug od oko 1,6 milijuna kuna.

– Teško je govoriti koliko sam iznenađen, dosta, naravno. Nije jednostavno niti slušati niti čitati sve to i u tom sam smislu jako iznenađen – kazao je Petričević nakon izbora za v.d. predsjednika HGK, a prije vlastite smjene.

– Idući tjedan će se Upravni odbor ponovno sastati kako bi pripremio kriterije za biranje novog predsjednika HGK, na novoj skupštini koja će biti generalna i datum te skupštine će se tek odrediti, rekao je Petričević.

Skupština HGK mora se održati u iduća dva dana, znači 15. studenoga, a na njoj će se odobriti danas donesene odluke Upravnog odbora.

Dugogodišnji čelnik HGK Nadan Vidošević jučer je uhićen zbog sumnje da je upleten u slučaj Remorker, odnosno da je povezan s izvlačenjem novca iz institucije koju je vodio punih 18 godina.

 Izvor: Jutarnji list