fbpx

REFERENDUM O BRAKU PADA! Čak 71 posto Hrvata glasat će PROTIV diskriminacije!

Sudeći prema rezultatima on line ankete na adresi referendum2013.hr čak 71 posto građana Hrvatske s facebook profilom glasat će protiv na referendumu o braku.

Glasovanje je moguće putem vašeg facebook profila, a u trenutku pisanja ovog teksta, od ukupno 10312 zabilježenih glasova, čak 71 posto je protiv. Za opciju ‘za’ izjasnilo tek 29 posto onih koji su glasovali.

Opciju ‘ZA’ u najvećoj mjeri podržavaju građani Vinkovaca i Vukovara, čak 58 posto. Slijedi područje Splitsko – dalmatinske županije sa 48 posto onih koji će glasovati za ustavne promjene prema kojima će se brak definirati kao zajednica žene i muškarca.

Najmanja podrška pozitivnom odgovoru u referendumskom pitanju zabilježena je u Puli i Rijeci – tek 16, odnosno, 18 posto. Na području Zagreba opciju ‘ZA’ podržava 20 posto ‘fejsbukovaca’.

Voditelj istraživanja je dr. Mile Šikić sa Zavoda za elektroničke sustave i obradu informacija Fakulteta elektronike i računarstva.

– Ne možemo tvrditi da su trenutni rezultati nepristrani. Trenutni rezultati nisu metedoološki obrađeni na način da garantiraju nepristranost. Isto tako posjedovanje Facebook računa nije ravnomjerno raspoređeno po svim dobnim skupinama tako da ne garantiramo da ovi podaci točno predviđaju ishod referenduma – stoji na stranici.

Izvor: Jutarnji list