fbpx

VJETAR I MEĆAVE Dramatičan dan: Ljude zarobljene u nanosima izvlačile spasilačke službe

MOSTAR – Snažan vjetar i snježni nanosi na području Hercegovine i jugozapadne Bosne blokirali su 25 ljudi kojima su u pomoć pritekle spasilačke službe, dok je na više mjesta bura pričinila značajnu materijalnu štetu.

Na području Nevesinja 25 osoba ostalo je tijekom noći blokirano u snježnim nanosima i njih su spasili pripadnici službe Nevesinje puteva, izvijestili su iz Uprave civilne zaštite Republike Srpske. Na prometnici koja vodi između Nevesinja i Bileće 25 osoba ostalo je blokirano u u četiri terenska vozila. Zahvaljujući brzoj intervenciji spasilaca oni su prebačeni u Bileću. U tijeku je izvlačenje više vozila iz snježnih nanosa.

Na području Kupresa više naselja je potpuno odsječano od središta općine. Otežan je promet na području Drvara, a zbog kvara na dalekovodu na području Ljubinja 24 sata nema električne energije.

Snažna bura je prevrnula i vrtuljak u Luna parku u Mostaru te nekoliko drugih objekata čime je pričinjena velika materijalna šteta. Prevrnuto je i jedno teretno vozilo u južnom dijelu Mostara na Avijatičarskom mostu, a snažan vjetar je srušio stablo u središtu grada koja je palo na parkirano osobno vozilo.

Izvor: Jutarnji list