fbpx

Željka Markić od crkve za sitniš kupila imanje pa bespravno izgradila luksuznu vilu na Šipanu!

Željka Markić, liderica inicijative U ime obitelji, svoju luksuznu vilu na otoku Šipanu izgradila je bespravno, otkriva Dubrovački dnevnik.

Podsjećamo, Markić je zemljište na Šipanu zajedno sa starim mlinom kupila od crkve. Radi se o zemljištu koje se prostire na 4610,06 kvadrata, a koje je od crkve otkupila Markićkina tvrtka Sermon d.o.o. Na kupljenom zemljištu Markić je zatim izgradila luksuznu vilu, u čijem sastavu se nalaze i malonogometno igralište i bazen.

Imanje za bagatelnih 246 kuna po kvadratu!

Dubrovniknet.hr došao je u posjed kupoprodajnog ugovora, iz kojeg je razvidno da je firma Željke Markić crkvi za cijelo imanje platila 1,138.422 kune. Ispada da ju je kvadratni metar koštao 246 kuna, što je zapravo – bagatela. Radi se o cijeni gotovo četiri puta manjoj od tržišne.

Na sličnim se lokacijama na Šipanu cijena kvadrata, naime, kreće od 120 do 150 eura. Međutim, bivši dubrovački biskup Želimir Puljić nije vidio nikakav problem u tome da Markićki prepusti skupocjeno zemljište za drastično manju cijenu. Dubrovački trgovci nekretninama smatraju da je vrijednost imanja danas oko 10 milijuna kuna.

Prije kupoprodaje vlasnik tih nekretnina bila je crkva Blažene Gospe od Milosrđa u Suđurđu, odnosno Dubrovačka biskupija kojoj je do siječnja 2011. godine na čelu bio biskup msgr Želimir Puljić, aktualni nadbiskup zadarski i predsjednik Hrvatske biskupske konferencije (HBK).

U veljači 2010. godine biskup Puljić posebnom je potvrdom ovlastio don Slavka Grubišića, župnika Župe Velike Gospe na Šipanu, da u ime Dubrovačke biskupije s tvrtkom „Sermon“ i Željkom Markić sklopi ugovor o kupoprodaji spomenutih nekretnina. Ugovor je sklopljen 31. ožujka 2010. godine, a istog dana je ovjeren u uredu dubrovačkog javnog bilježnika Nikše Mozare.

Rekonstrukcija je bila nezakonita

“Tvrtka Sermon cro d.o.o. iz Zagreba, Donje Svetice 46c, podnijela je zahtjev za legalizaciju nezakonite rekonstrukcije postojeće zgrade kat.oznake čest.zgr. 155 k.o. Suđurađ u Suđurđu na adresi Fratija 5. Postupak je u tijeku, još nije doneseno rješenje o ozakonjenju”, potvrdila je za Dubrovački dnevnik Silva Vlašić, pročelnica dubrovačkog Upravnog odjela za izdavanje i provedbu dokumenata prostornog uređenja i građenja.

Pročelnica nije pojasnila što je to bespravno rekonstruirala tvrtka Sermon u vlasništvu Željke Markić. Prema neslužbenim informacijama, stara je mlinica višestruko preizgrađena, te da je pristupni put prisilno privatiziran. Iz Grada Dubrovnika potvrdili su da je Markić krenula u izgradnju bez ijedne dozvole!

U vili se okuplja Opus Dei

Njihovi susjedi, obitelj Arkulin, tvrde da je Markićka bespravno zaposjela pristupni put nedaleko njihove kuće. Dodali su da su radovi trajali tri godine, te da su tek nedavno završeni. Markić je, dakle, ilegalno napravila kuću u vrijeme kada se na sve strane pričalo o legalizaciji bespravno sagrađenih objekata.

Dubrovački dnevnik jučer je objavio da Markić na Šipanu provodi nekoliko mjeseci godišnje. Vila se ne iznajmljuje, već se u njoj navodno održavaju seminari katoličke sekte Opus Dei.

Izvor: Index.hr