fbpx

SIMONA O INSPEKTORU “Htio je i mene podvoditi, pitao me bubam li se za novac”

Otkrivamo kako je glavni inspektor za borbu protiv prostitucije makroima uzeo 164.000 eura provizije

I nekad poznata starleta Simona Gotovac govorila je istražiteljima o poznanstvu s policajcem Mislavom Merkašem . Rekla je da je prije nekoliko godina imala provalu u stan pa je naknadno pozvana u policiju u Heinzelovu. Nakon razgovora policajci su je uputili na 2. kat kod šefa 2. odjela – Merkaša. Kaže da se Merkaš ponašao kao da se poznaju te ju je pitao “buba li se za novac”. Raspitivao se i o drugim djevojkama koje se prostituiraju.

Otada su se neko vrijeme družili. Simona ga je znala pitati da li je policija prisluškuje, što je Merkaš negirao, ali ju je ipak upozoravao da ne govore svašta preko telefona nego da se nađu. O nekim osobama s kojima je bila u kontaktu otvoreno joj je govorio da se bave kriminalom, drogom, prostitucijom… S Merkašem je tako, rekla je, neko vrijeme bila u intenzivnom prijateljsko-ljubavničkom odnosu. Simona je od njega tražila i da joj provjeri osobe koje su je zanimale, što je on i činio. Priznala je da ju je upravo Merkaš upozorio da je Nebojša Perunović Pančo pod policijskim nadzorom.

– Rekao mi je da bi bilo bolje da se maknem od njega jer je čuo da me nudi po gradu za prostituciju, da Panču prate i prisluškuju pa je bolje da se maknem jer će inače biti problema – izjavila je Simona. Dodala je da je potom nazvala Panču i rekla mu da je pusti na miru te da je više ne naziva. No Pančo joj je došao pred zgradu i pozvonio na portafon.

– Rekla sam mu da ne želim s njim razgovarati, da ga prate i prisluškuju i da ja s tim ne želim imati veze – dodala je i navela da je Pančo potom otišao.

Podsjetimo, 2011. u istrazi elitne prostitucije pod vodstvom Nebojše Perunovića Panče mjere tajnog nadzora “pucale” su dva puta. Tajne mjere ostale su tajne tek nakon što je slučaj od zagrebačke preuzela riječka policija.

Izvor: Jutarnji list