fbpx

STRAVIČNA SMRT NA BOŽIĆ Svjedok nesreće: “Izgledalo je kao da je netko bacio bombu. Krv posvuda… strašno”

Prema riječima očevidaca mjesta nesreće, u automobilu se nalazilo više mlađih osoba, navodno čak šest

NOVO 14:30 Sinoćnja prometna nesreća nažalost je glavna tema u Dubrovniku. Muškarac koji se sinoć među prvima našao na mjestu tragedije još uvijek je u šoku.

– To je bilo strašno, izgledalo je kao da je netko bacio bombu. Užasno je bilo gledati teško ozlijeđene mladiće. Bilo je jako puno krvi, a u jednom trenutku na mjestu nesreće uz vatrogasce su bila čak tri vozila hitne medicinske pomoći. Jadni i nesretni roditelji ove djece – ispričao je Dubrovčanin koji je svjedočio ovoj tragediji.

Službeno priopćenje o teškoj prometnoj nesreći koja se dogodila sinoć dala je Policijska uprava Dubrovačko-neretvanska. Nakon očevida utvrđeno je da je automobilom upravljao 18-godišnjak. Krečući se iz smjera Dubrovnika, dolaskom na predio Blato u blizini Kupara, izgubio je nadzor nad upravljačem, prešao u suprotnu kolničku traku te udario u drvo i metalni nosač reklame, nakon čega se vozilo zaustavilo na zemljanoj površini van kolnika. U automobilu se nalazilo ukupno šest osoba, u dobi od 15 do 18 godina. Očevid ove prometne nesreće obavio je nadležni državni odvjetnik u suradnji s policijskim službenicima.

11:00 Nakon prometne nesreće u blizini Kupara pet mladića je dovedeno u Opću bolnicu Dubrovnik, dok je jedan preminuo na licu mjesta. Jedan od teško ozlijeđenih mladića oko 2 sata poslije ponoći preminuo je u bolnici, dok je jedan mladić još uvijek u životnoj opasnosti.

Prema riječima ravnatelja Jerka Ferrija Certića mladiću koji je preminuo u bolnici utvrđena je politrauma, imao je ozljede svih unutrašnjih organa.

Tri mladića nalaze se na Odjelu traumatologije i nalaze se izvan životne opasnosti. Liječnici su im utvrdili potrese mozga i vidljive tjelesne ozljede. Vozač je najbolje prošao i uskoro bi trebao biti pušten kući.

Prema neslužbenim informacijama, vozač nije maloljetna osoba, ali je bez većeg vozačkog iskustva.

Na predjelu Mišići, na državnoj cesti D-8 odnosno na Jadranskoj magistrali nedaleko Kupara noćas je oko 22.40 sati došlo do teške prometne nesreće u kojoj su prema potvrđenim policijskim podacima poginula dva 16-ogodišnjaka iz Dubrovnika, a ozlijeđene su još četiri osobe, piše Dubrovački vjesnik.

U toj je teškoj nesreći sudjelovalo je samo jedno vozilo. Riječ je o VW golfu “trici” dubrovačkih registracija u kojem se prema riječima nekih očevidaca mjesta nesreće, u trenutku tragedije nalazilo više mlađih osoba, navodno čak šest. Vozilo se zabilo u stablo pored puta, a uzrok nesreće vjerojatno je neprilagođena brzina u uvjetima skliskog kolnika.

Od 22.50 sati promet je bio preusmjeren prema Čibaći i Mljekari kako bi se mogao neometano obaviti očevid i zbrinuti ozlijeđeni do kojih su ekipe Hitne medicinske pomoći došle i zahvaljujući pomoći vatrogasaca DVD Župa dubrovačka, piše Dubrovački vjesnik.

Izvor: Jutarnji list