fbpx

JOSIPOVIĆ “HDZ vodi prljavu kampanju, napada iz zasjede, a uopće nemaju svog kandidata”

Pozvao je HDZ da objavi tko je njihov kandidat za predsjedničke izbore te poručio kako ga on sigurno neće napadati na osobnoj razini

ZAGREB – Predsjednik Republike Ivo Josipović ocijenio je danas kako HDZ napadima na njega na osobnoj razini, vodi prljavu i nedostojnu političku kampanju za predsjedničke izbore iako ta stranka, naglasio je, još nije ni istaknula svog predsjedničkog kandidata.

Pozvao je HDZ da objavi tko je njihov kandidat za predsjedničke izbore te poručio kako ga on sigurno neće napadati na osobnoj razini.

Josipović je to izjavio novinarima u svome Uredu u sklopu tradicionalne kave s građanima, upitan za komentar intervjua glavnog tajnika HDZ-a u “Večernjem listu” u kojem je Milijan Brkić izjavio kako mu Josipović kroz medije, “preko svog prijatelja Vojkovića”, podmeće sudjelovanje u “ljubavnom trokutu” u koji je ‘uključena’ i sutkinja Ivana Čalić, koja vodi sudski proces u slučaju Fimi medija.

Predsjednik Josipović odbacio je Brkićeve navode o tome da mu ‘podmeće’, kazavši da su to besmislice.

“To su zaista besmislice i ne znam što bih na to rekao. Gotovo nisam vjerovao kada sam pročitao”, odgovorio je Josipović te ocijenio kako je riječ o tome da je HDZ krenuo u kampanju za predsjedničke izbore.

U toj ga kampanji, rekao je, koordinirano, dan za danom, netko od visokih dužnosnika HDZ-a napada iz ovog ili onog osnova.

HDZ pritom koristi sredstva koja nisu legitimna i dobra, smatra Josipović, ustvrdivši kako je “riječ o prljavoj kampanji”.

“Ako je to znak kako HDZ kani voditi ovu i druge kampanje – nije dobro”, ocijenio je.

Dodao je da je HDZ već ranije “imao nekih egzotičnih ideja kako voditi kampanje” te naveo prošle parlamentarne izbore u kojima je, kako je rekao, HDZ također napadao njega, a ne svoje oponente.

“A sada su se odlučili za jednu kampanju, a da uopće nemaju svog kandidata. Mislim da bi bilo vrlo važno da HDZ konačno da nekog svog kandidata, pa da se onda sučeljavaju kandidati, a ne ovako prljavo, iz zasjede, lansiraju različite teorije koje zaista nisu dostojne. Prije svega nisu dostojne”, smatra Josipović.

Naglasio je da unatoč takvim ocjenama HDZ-ova glavnog tajnika, i dalje računa na glasove desnog biračkog tijela jer, kako kaže, Brkić nije reprezentant svih građana desnice.

Ponovio je da kao kandidat za predsjednika Republike želi biti predsjednik svih građana, te, iako glavni korpus njegova biračkoga tijela čine glasači ljevice, računa i na građane koji inače glasuju za desne stranke i HDZ.

“Uostalo, i ankete vrlo dobro pokazuju da imam podršku i u desnom biračkom tijelu; pa čak i među glasačima HDZ-a, prema anketama, imam veću podršku nego predsjednik te stranke”, ustvrdio je Josipović.

S poštovanjem će, naglasio je, prihvatiti svakog kandidata kojeg HDZ istakne za predsjedničke izbore.

“Sigurno ga nikada neću osobno vrijeđati i neću mu podmetati ovako kako HDZ želi podmetnuti meni”, dodao je.

Josipović se nije složio ni s ocjenom predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka kako je SDP, kao pravni sljednik Saveza komunista, zločinačka organizacija s obzirom na to da je Savez komunista pljačkao i ubijao ljude.

“Radi se o jednoj političkoj ocjeni koju, vjerujem, dijeli vrlo malo naših građana”, rekao je Josipović.

Napomenuo je kako i danas u raznim strankama, pa i HDZ-u, ima velik broj poštenih ljudi koji su bili članovi Saveza komunista, a koji su “i tada radili dobro, a i sada žele raditi dobro kroz različite stranke”.

Izvor: JL