fbpx

U Zadar stiže pedesetak policijskih vozila

U Zadar bi se do kraja ožujka trebalo iskrcati ukupno pedestak vozila marke VW grupacije (škoda, volkswagen, audi) te opel i fiat za potrebe rada policije

S kompozicije vagona pune automobila za MUP koja je neki dan snimljena na željezničkom terminalu u Vrapču, jučer je jedan dio novih vozila pristiglo u sjedište PU zadarske na Putu Murvice. Od ukupno 1.581 vozila koje je država putem natječaja od prošle godine uzela u najam putem operativnog leasinga najviše vozila dobiva upravo MUP. Sukladno planu nabave Ministarstva unutarnjih poslova, kako prenose mediji, MUP dobiva 1.009 vozila, a vraća 479 vozila iz 2010. godine.

U Zadar bi se do kraja ožujka trebalo iskrcati ukupno pedestak vozila marke VW grupacije (škoda, volkswagen, audi) te opel i fiat.

– Radi se o redovitom obnavljanju voznog parka za potrebe PU zadarske, a još nemamo službenu informaciju koliko točno i koje automobile ćemo dobiti. To ide prema planu nabave Ministarstva jer istječe leasing za nekoliko desetaka automobila naše uprave. U tijeku je vraćanje starih automobila, već smo jedan dio i vratili, a navodno bi do kraja ožujka taj proces trebao biti završen, kazao je Elis Žodan, glasnogovornik PU zadarske.

Da su zadarskim policajcima automobili prijeko potrebni, nije tajna. Upravo im je prije mjesec dana u Bibinjama izgorio jedan policijski golf star preko 20 godina.

– U slučaju intervencije, ukoliko nije dostupan obilježeni automobil, taj, uvjetno rečeno, nedostatak automobila amortiziramo korištenjem neobilježenih jer je najvažnije da službe funkcioniraju. Svakako je važno da imamo kvalitetne i ispravne automobile jer odgovaramo za osobe koje se u njima voze, a sigurnost građana je ipak naša glavna briga, rekao je Žodan.

Izvor: Zadarski list/ZDanas