fbpx

Ministarstvo Milanke Opačić odbilo primiti 20 tona robe za pomoć poplavljenim područjima

 KLUB MLADIH RIJEKA koji se od prvog dana uključio u akciju pomaganja stanovništvu s poplavljenog područja poslao je ogorčeno priopćenje redakcijama i pismo Ministarstvu Milanke Opačić. Naime, tvrde kako je Ministarstvo socijalne politike i mladih nakon 24 sata natezanja odbilo zaprimiti vagon s 20 tona humanitarne pomoći koju je udruga Klub mladih Rijeka u koordinaciji s rektoratom Sveučilišta u Rijeci i prema napucima Hrvatskog Crvenog križa i samog ministarstva zaprimila, selektirala, zapakirala i otpremila na vagon Hrvatskih željeznica.

“Klub mladih Rijeka organizirao je prijevoz navedene humanitarne pomoći direktno do privremenog skladišta Ministarstva socijalne pomoći i mladih u objektu Sladorane u Županji, a kao razlog zbog kojeg ne žele zaprimiti humanitarnu pomoć navedeno nam je da nisu u mogućnosti iskrcati robu!? Odgovorna osoba iz Ministarstva socijalne politike i mladih koja je odbila zaprimiti humanitarnu pomoć je glavna tajnica ministarstva gospođa Jasmina Mimica.”, kažu iz Kluba mladih dodajući kako su im na kraju lokalne vlasti pomogle i ogranizirale prijem donacija direktno u općinu Drenovci.

“Udruga Klub mladih Rijeka uz pomoć više od 150 volontera od početka akcije prikupljanja humanitarne pomoći 18.05.2014. za poplavom pogođena područja zaprimila je, selektirala, zapakirala i otpremila oko 100 tona humanitarne pomoći koja je u vlastitoj organizaciji dostavljanja na pogođena područja te distribuirana putem lokalnih organizacija Crvenog križa. Također Klub mladih Rijeka u suradnji s Gradskim odjelom za odgoj i školstvo Grada Rijeke pokrenuo je akciju “Darujmo osmijeh” u kojoj su sudjelovali svi vrtići na području Grada Rijeke i u sklopu koje su se skupljale dječje potrepštine, igračke i hrana uz crteže i poruke djece Rijeke djeci Slavonije.”, kažu iz Kluba mladih i dodaju da nastavljaju s prikupljanjem pomoći do 1. lipnja bez obzira na postupke Ministarstva socijalne politike i mladih.

Izvor: Index.hr