fbpx

Afera leasing: Sudskom vještaku upitne namjere kupaca automobila

Želim pojasniti činjenice vezane za iskaze navodnih oštećenika u ovom postupku, kazao je Ante Kurtović na početku iznošenja svoje obrane jučer u nastavku suđenja za aferu leasing na Županijskom sudu u Zadru.

Kurtović je nabrojao svakog pojedinog oštećenika, naveo za svakog koliki su mu iznos novaca za koji automobil dali, a koliko je on od tog novca plaćao leasing kućama. U pojedinim slučajevima je zaključio da je on taj koji je bio oštećen.

Prije iznošenja obrane Ante Kurtovića, pred Sudskim vijećem Enke Moković, ispitan je sudski vještak za računovodstvo, Damir Uglešić..

– Kako su mu mogli davati tolike novce bez računa, potpisa, ovjere kod javnog bilježnika… Oštećenima, koji se ovdje kao takvi prezentiraju, nuđena su vozila po 50 posto manjoj cijeni nego što ona stoje, a sigurno su bili dobro upućeni koja je stvarno vrijednost tih automobila. Što su mislili, tko će platiti tih ostalih 50 posto? Na kraju su bili prevareni oni, a pojavljuju se tu kao oštećenici. Toliko o njihovoj moralnosti.

Izvor: Zadarski list/ZDanas