fbpx

Drama u Hvaru: Policija suzavcem i pucnjevima štitila osumnjičene, na otok poslana interventna postrojba!

NA HVARU je sinoć bilo vrlo živo, a napeto je i danas. Iz Splita je na Hvar ranim jutrom poslan kontingent interventne policije kako bi se povratilo uobičajeno stanje javnog reda i mira! Koliko je policije “desantiralo” na Hvar ne žele otkriti, ali poručuju odlučnost da riješe slučaj koji je mirni i turistički Hvar u posljednjih 12 sati pretvorio u pravi gradić s Divljeg zapada!

Lekaji protiv Žuvela zbog gajbi i puta

Sve je počelo demoliranjem restorana Marinero poznate hvarske obitelji Žuvela. Iza 22 sata u lokal su upali “nabrijani” tipovi iz Sinja. Potjerali su goste, uništili inventar i premlatili 30-godišnjeg Franu Žuvelu, kojem je slomljena vilica.

Iza napada navodno stoji pekarska obitelj Lekaj, a motiv bi valjda trebao biti sukob oko gajbi na prilaznom putu do restorana. Žuvele su zamolile Lekajeve da ih sklone u vrijeme ručka i večere, jedan od Lekaja se došao buniti, navodno se ništa posebno nije dogodilo, pogotovo ne tako ozbiljno da bi izazvalo odmazdu ovakvih razmjera.

Policija osumnjičene za napad štitila pucnjevima i suzavcem

Hvarani, ogorčeni demoliranjem Marinera i brutalnim premlaćivanjem mladog Žuvele, brzo su se okupili i počeli po Hvaru tražili Lekaje i njihove prijatelje iz Sinja. Ubrzo su pronašli jednog Lekaja, nasrnuli su na njega. U to je stigla i policija. Da Lekaja obrane od mase, jedan je policajac zapucao u zrak. Pred policijskom postajom bačen je, pak, suzavac jer su Hvarani i dalje negodovali dok su u postaju privođeni ostali sumnjivci za napad u Marineru. Za dvojicom Sinjana se još traga. Pred bijesnim Hvaranima su pobjegli, a u automobilima je policija navodno pronašla palice i vatreno oružje.

Hvarani ogorčeni jer ih gaze sa strane, a institucije ne rade svoj posao

U policiji kažu kako su spremni riješiti ovaj slučaj i da neće dopustiti da netko drugi uzima zakon u svoje ruke. Hvarani su, međutim, ovako burno reagirali jer ovo nije prvi ovakav slučaj pa su uvjereni da Lekaji uživaju zaštitu. S Lekajima je svojedobno problem imao i dugogodišnji hvarski gradonačelnik Pjerino Bebić. Prijetili su mu jer je htio da usklade radno vrijeme s ostalim trgovcima. Hvarani su nezadovoljni jer im se čini kako ih svatko tko dođe u njihov grad “gazi”, a institucije ne rade svoj posao.

Izvor: Index.hr