fbpx

MONTE CARLO? Raspisuje se natječaj za urbanističko-arhitektonsku studiju za uvalu Jazine

Gradonačelnik Božidar Kalmeta obišao je danas dio novouređene obale kod Veslačkog kluba u koji su Grad i županijska Lučka uprava uložili 3,3 milijuna kuna. Najavljeni su i novi projekti čiji je cilj otvaranje novih radnih mjesta.

Radi se o vrlo značajnom poslu kojim smo riješili dio uvale Jazine koji je bio u katastrofalnom stanju – rekao je Božidar Kalmeta. Preostaje još riješiti dio kod istezališta koji će također dobiti uređenu rivu , a brodove će na istezalište izvlačiti dizalica:

Čime su zadovoljni i vlasnici brodica, i klub i mi, jer će taj jedan tradicionalni i prepoznatljivi zadarski detalj , a to je škver u kojem se uređuju mali brodovi, ostati, a ipak ćemo uspjeti ovu šetnicu produžiti dalje i spojiti je tako da se može šetati skroz u krug.

Najavio je i nove projekte:

Na jesen će početi izgradnja dvije crpne stanice Centar 1 i Centar 2. Centar 1 bit će izgrađen u parku ispod stare Tehničke škole, a druga na parkingu na prostoru bivše zgrade Zaraušek, čime će se ukloniti posljednji otvoreni fekalni ispusti u more.

Također, budući da se luka Gaženica završava te kako bi spremni dočekali preseljenje i trajektnog prometa i ribarskih brodova iz Jazina, Grad će ovih dana raspisati natječaj za urbanističko-arhitektonsku studiju:

Ta studija, gdje će se javiti, ja pretpostavljam najeminentniji hrvatski arhitekti će dati jedno rješenje cijele uvale Jazine. Odmah nakon studije mi ćemo naručiti i urbanistički plan uređenja i krenuti u daljnju realizaciju uvale Jazine.

Svi ti projekti nemaju samo za cilj ljepši i bolji Zadar, već im je prije svega funkcija otvaranje novih radnih mjesta – rekao je zadarski gradonačelnik.

ZDanas