fbpx

VIVIANE REDING: Sudska korupcija u Hrvatskoj je strašna i pronaći ćemo rješenja!

Nakon izjava suca Theodora Merona, reagirala je i povjerenica EU za pravosuđe Viviane Reding koja je za portal udarno.com izjavila kako se ulažu veliki napori da se Hrvatsko pravosuđe dovede u red, no sve više je građana koji su potpuno obespravljeni, nemaju pravnu zaštitu a pokazatelji su da pravosuđe ide isključivo stalno na gore. Pravosudne djelatnike nadziru isti, tako da se ne može ustvrditi o kolikom se problemu uistinu radi.

Iz ureda povjerenice Reding, kako prenosi udarno.com, stižu teške optužbe na račun vlade RH, ministra pravosuđa koji je nesposoban fikus i glavnog državnog odvjetnika koji je dugo zahvaljujući obavještajnom aparatu uspijevao varati EU komisiju. Portal udarno.com nadalje tvrdi da ima informacije kako se u EU priprema prijedlog novog EU nadzora nad sudstvom i državnim odvjetništvom, jer je sve više pritiska od građana koji su cenzurirani, politički progonjeni, dok se ozbiljne istrage stavljaju na stranu.

Novi parlamentarci odlučivati će o posebnim komisijama koje će vršiti revizije rada i paralelno uspoređivati sa onim dokazima koje zaprimaju od građanstva. Dinko Cvitan, Mladen Bajić i Tamara Laptoš kako doznajemo, dugo su pod nadzorom EU obavještajnih službi i smatraju se osobama koje će morati davati odgovore na neugodna pitanja.

Zoran Milanović, Tomislav Karamarko, Ivo Josipović i Stipe Mesić stvorili su kartel koji isključivo služi tisuću najmoćnijih obitelji u Hrvatskoj i UDBI, a za to već dugo postoji obavještajni tim službi iz EU i SAD koji prikupljaju sve materijalne dokaze i indicije koje ukazuju da je Hrvatska država bezakonja, a da zakon služi samo povlaštenim pojedincima.

Izvor: udarno.com