fbpx

Veliko nevrijeme: Kaos u Dalmaciji, u BiH poginula jedna osoba

“DALMACIJU je jučer pogodilo jako nevrijeme. U Zadru su u nekoliko trenutaka ulice pretvorene u bujice, nakon čega se snažna ciklona s otvorenog mora proširila na šibensko područje. Jako jugo lomilo je grane i izazvalo pravu paniku”, objavio je jutros HRT dodajući da je u petnaestak žestokih minuta, ciklona je doslovce pomela Split i okolicu.

“Ostavila je slomljena stabla, uništene automobile, goleme lokve, blokirala promet”, javlja HRT dodajući da su dijelovi grada ostali su bez struje, a najopasnije je bilo na moru.

Pokrenuto je nekoliko akcija traganja i spašavanja.

Spasili četveročlanu obitelj

Posada policijskog plovila Sveti Jure spasila je jučer popodne četveročlanu obitelj i njihovog psa. Svi su se našli u moru kod punte Marjana nakon što im je nevera prevrnula brod.

U moru su proveli 15-ak minuta. Jedno dijete hospitalizirano je u bolnici, izvijestila je splitska policija.

U BiH jedna osoba poginula

Jedna osoba je poginula, a veći broj stambenih i gospodarskih objekata oštećen je na području više općina u središnjim i sjevernim dijelovima Bosne i Hercegovine koje je u noći između subote i nedjelje pogodilo nevrijeme praćeno tučom i snažnim vjetrom, izvjestile su u nedjelju službe civilne zaštite u BiH.

Prema izjavama očevidaca, stariji muškarac po svemu sudeći smrtno je stradao kada ga je u noćnim satima odnijela bujica na rijeci Jošavci u mjestu Čelinac kod Banje Luke. Policija je potvrdila kako je u jutarnjim satima tijelo 65-godišnjaka pronađeno uz korito Jošavke.

U Doboju i Gračanici nevrijeme je poplavilo niz objekata te prouzročilo oštećenje krovova usljed tuče.

Prve informacije civilne zaštite su kako je samo u Gračanici tako oštećeno gotovo tisuću različitih objekata je je grad bio i veličine jajeta.

Nevrijeme je pogodilo i dijelove Hercegovine, gdje je zbog toga djelomice došlo do prijekida u opskrbi električnom energijom.

 

Izvor: Index.hr/ZDanas