fbpx

Uspjela u borbi za pravdu: Zviždačica Jovev vraća se na posao 1. listopada

JASMINA JOVEV, zviždačica koja je prva javno razotkrila malverzacije bivše sisačko-moslavačke županice Marine Lovrić Merzel nakon niza zavrzlama ipak se vraća na posao. Inspekcija Ministarstva uprave ponovno je došla u nadzor nakon što im je Sisačko-moslavačka županija odgovorila kako nisu vratili Jovev na posao jer za nju nemaju slobodno radno mjesto.

Jovev je u razgovoru za Index istaknula kako je inspekcija sama pronašla nekoliko radnih mjesta za koja je ona kvalificirana. Podsjetimo krajem kolovoza iz SMŽ odgovorili su nam da “Rješenje o prestanku službe službenice Jasmine Jovev nisu poništili jer u trenutku kad je Rješenje o raspolaganju postalo izvršno nije bilo slobodnog radnog mjesta u upravim tijelima Sisačko-moslavačke županije za koje bi Jasmina Jovev ispunjavala uvjete za raspored, pa tako tvrde, nije bilo osnove za poništenje Rješenja”.

Međutim nakon što je inspekcija u SMŽ pronašla adekvatna radna mjesta za Jovev, Županija je morala izvršiti njihovu naredbu i vratiti Jovev na posao.

“Dobila poziv iz Županije, dožupan Vahovec me izvijestio da me prema naputcima inspekcije Ministarstva uprave vraćaju na posao. Inspekcija im je bila i početkom rujna, bili su u neposrednom nadzoru i ustanovili da postoje radna mjesta za koja sam kvalificirana i naložili da se poništi moje rješenje o otkazu i napiše novo rješenje o rasporedu. Znam samo da je riječ o radnom mjestu u upravnom odjelu za zdravstvo i počinjem u srijedu 1. listopada u 7.30 sati”, rekla je Jasmina Jovev za Index.

Istaknula je kako je zadovoljna što se tako završilo, te da je to i očekivala budući da znam kako je bila u pravu.

Otkaz nakon razotkrivanja Merzel u “NU2”

“Drago mi je zbog rješenja mog egzistencijalnog pitanja i vesela sam zbog svoje obitelji. Kad ti je nanesena nepravda zadovoljan si kad napokon dočekaš pravdu, a uostalom pokazalo se da je istina sve ono što sam govorila. Međutim moram reći i da cijelu moju sreću pomućuju događaji oko rafinerije, nadam se da će i to završiti dobro jer znam kako je kad nemaš posao”, ispričala je Jovev.

Podsjetimo, Jovev je dobila otkaz nedugo nakon što je u emisiji “Nu2” optužila Marinu Lovrić Merzel da je na njen zahtjev lažirala račune i dokumentaciju. Ustvrdila je kako je lažirala račun i za privatnu proslavu županice te da je izmislila događaj i jednoj osobi isplatila 15 tisuća kuna za posao koji nije napravila.

Par dana nakon gostovanja kod Stankovića, Jasmina Jovev dobiva otkaz u SMŽ. Dugo je tvrdila kako joj je nezakonito uručen otkaz jer je ukazala na korupciju u Županiji, no zatim se u sve umiješala i inspekcija Ministarstva uprave koja je na kraju i poništila sporni otkaz. Jovev se žalila i Ministarstvo uprave je u lipnju poništilo otkaz kojeg je Jovev dobila u Sisačko-moslavačkoj županiji i naredilo Županiji da je vrati na posao u roku 60 dana, na što Županija nije uložila žalbu.

Jovev se tako 14. kolovoza trebala vratiti na posao, no Županija to nije učinila, već je kako smo naveli tvrdila da nemaju za nju slobodno radno mjesto.

Ovog puta nakon ponovljenog nadzora inspekcije Ministarstva uprave nisu imali drugog izbora nego ih poslušati.

Jasmina Jovev jedna je od rijetkih zviždačica koja je ukazivala na kriminal i u borbi s vjetrenjačama se uspjela izboriti za pravdu.

Izvor: Index.hr/ZDanas