fbpx

Političari ili kriminalci ?!

Na današnjoj sijednici Gradskog vijeća vijećnik Akcije mladih, Marko Pupić Bakrač, opet je iznio pitanje uvrštavanja preimenovanja Široke ulice na dnevni red te se odbio maknuti se sa govornice. Potom mu je uslijedila opomena te udaljavanje iz vijećnice. No, kako se prema njgegovom tumačenju ustanovilo da zaštitarska služba nema ovlasti udaljiti ga, odbijao satima napustiti govornicu.

Unatoč nizu obećanja gradskih vlasti kako će se pitanje Kalelarge naći na Gradskom vijeću, uslijadila je promjena mišljenja, pretpostavljamo “odozgo” te se zadarski HDZ ponovno odlučio ne uvrstiti predmet u dnevni red već prekinuti sjednicu.

Gradonačelnik Kalmeta, očito isprovociran letkom koji je vijećnik Pupić Bakrač neposredno prije podjelio novinarima u vijećnici, uputio je niz uvreda te pogrdnih izjava na račun vijećnika Akcije mladih, Marka Pupića Bakrača.

Budala! Svatko danas može biti vijećnik! komentirao je gradonačelnik traženje Pupića Bakrača da se pitanje Kalelarge uvede na dnevni red.

No nije to bio prvi takav istup gradonačelnika na Gradskom vijeću. Naime, pri prošlom incidentu izbacivanja vijećnika Pupića Bakrača iz vijećnice koje je na olakšanje svih HDZ-ovih i nekolicine “nezavisnih” vijećnika uspjelo, Kalmeta je na vrlo prizeman način dobacio gradskom vijećniku Akcije mladih, Anti Rubeši; “Je ti čaćina!” kada je prilikom izbacivanja Marka Pupića Bakraća iz vijećnice protestirao za govornicom ističući Hrvatsku zastavu i pozivajući se na zakone RH.

Mi ćemo iskoristiti ovu priliku da upitamo Kalmetu je li Hrvatska zastava od njegovog čaće ili možda dida?!

Naš gradonačelnik, dojučerašnji ministar kao da zaboravlja tko je bio i s kim je bio u Vladi RH. Kalmeta očito pati od selektivne amnezije kad bez imalo srama ljude koji zastupaju, možda za njega beznačajnu ali za desetak tisuća stanovnika grada Zadra bitnu stvar. Ne radi se tu o temi imena Široke ulice ili Kalelarge već o primjeni demokratskog prava građana koju ova vlast omalovažava. Uloga gradonačelnika Kalmete je da sluša i uvažava želje građana, uostalom za to je i plaćen od strane građana, a ne želje i zahtjeve Zdenka Zrilića i ostalih interesnih grupacija.

Interesantno je da je gradonačelnik Kalmeta svojedobno pozivao Zadrane da izađu na referendum Željke Markić i da glasaju ZA, a na kojem se odlučivalo o pravima seksualnih manjina i koje je duboko zadiralo u privatnost ljudskih života. Tada Kalmeti nije smetalo pravo građana na referendum. Ništa drugačije se ne događa ni kad su u pitanju interesi Zdenka Zrilića. Prateći rad Gradskog vijeća stječemo dojam da se dnevni red kroji prema projektima Zrilića ili njegovih partnera u ovom slućaju Dogus grupe, kada se po hitnom postupku rade izmjene detaljnih planova u interesu spomenutih grupacija.

Marko Pupić Bakrač na svoj osebujan način koji će neki mediji i većina političkih protivnika redikulizirati, zapravo se zalaže za prava tih desetak tisuća potpisnika koji žele da Gradska vlast sluša volju svojih birača, svojih građana koje zastupa po nekim pravilima demokratskog uređenja koje smo kao društvo odabrali.

Kako smo već i pisali, Kalmeta i Gradska vlast sprovode i sprovoditi će samovolju i donositi odluke u interesu uskog kruga ljudi skrivajući se iza demokracije i tobožnje slobode govora, pisanja, izražavanja, a kritizirajući s druge strane svaku osobu koja stane na put njihovim privatnim interesima!

Gradonačelnik Kalmeta svojom izjavom kako svaka budala danas može biti gradski vijećnik, zaboravlja da u Hrvatskoj i svaka budala može biti gradonačelnik, ministar pa što je najgore i premijer, a čiji dokaz sjedi danas u Remetincu, a tamo nije završio boreći se za interese svojih birača već za svoje prizemne, privatne interese!

Z.B.