fbpx

VIDEO Gradonačelniče, srami se! HDZ otpor ušutkava silom!

Nakon jučerašnjeg mučnog i nasilnog izbacivanja vijećnika Akcije mladih Marka Pupića Bakrača iz gradske vijećnice, ništa nam drugo nije preostalo nego se zapitati tko to vodi ovaj naš napaćeni i pokradeni grad i dokle će ta uvijek ista struktura vladati?!

Naš gradonačenik poznat po “NISAM ZNAO” i njegov zamjenik Živko Kolega uporno i bez srama provode samovolju u Gradskom vijeću kako u samom funkcioniranju sjednica tako i donošenju odluka istog. Kalmeta očito funkcionira po onoj narodnoj poslovici “Zaveži magarca tamo gdje gazda kaže!” pa kad našeg gradonačelnika nazove samoprozvani privatizacijski “gazda” Zdenko Zrilić, on se sigurno osjeća kao magarac ali interesi uvijek prevladaju te se Kalmeta žurno potrči zavezati. Kako Kalmeta zaveže sam sebe po naređenju tako zaveže i nas, građane ovog grada te time postajemo i sami njihovi magarci.

Jučerašnji brutalan nastup vladajućih prema oporbi, u ovom slučaju vijećnicima Akcije mladih Marku Pupiću Bakraću i Anti Rubeši je blago rečeno sramotan, prizeman i prije svega rezultat sraha vladajućih. Naime, samo osoba koja se boji, a Kalmeta zna čega, pretendira nasiljem eliminirati suportnu stranu. Kažu naši stari, strah je vrag!

Doista ne znam koju je školu i fakultet završio i ako je završio naš gradonačelnik, ali je jedno sigurno, propustio je onaj predmet zvan bonton. Božidar Kalmeta se izražava na razini jednog uličara, a ne na razini gradončelnika odnosno bivšeg ministra jedne Vlade. Ta razina jasno je vidljiva pri Kalmetinom dobacivanju vijećniku Anti Rubeši “Jeli ti to ćaćino?!”, a vijećnika Marka Pupića Bakraća putem medija naziva i budalom.

Ovim putem molimo gradonačelnika da o vlastiti trošak zaposli nekog PR stručnjaka koji bi ga trebao barem malo kultivirati pri nastupu kao gradonačelnika grada, političara, a i na kraju bivšeg ministra jedne Vlade. Način na koji gradonačelnik predstavlja sebe se reflektira i na ovaj grad i njegove građane.

http://www.youtube.com/watch?v=fnk0dhySC1A

Vratimo se na sramotno postupanje zaštitara tvrtke Budno oko prema vijećnicima Marku Pupiću Bakraču i Anti Rubeši, koje je doista mučno gledati u priloženom video prilogu, možemo zaključiti samo da je Kalmeta sa svojim “pajdašima” jučer urinirao po svih 11.000 građana grada Zadra. Gradski vijećnik Marko Pupić Bakrač zastupajući iste, podnio je taj teret na svojim leđima te pokazao da ima čelične živce i pravedna načela kao što bi svaki političar trebao imati pri zastupanju interesa svojih birača. Na kraju krajeva, to je demokracija.

Za vrijeme trajanja tog nasilnog čina zaštitara nad vijećnicima Akcije mladih ostali vijećnici su samo šutke promatrali te šaputali jedni drugima neprimjerene komentare, očito smišljajući kako će na svemu ovome pokupiti političke poene, a neki su i čitali trač rubrike u Gloriji.

Zaštitari tvrtke Budno oko nasilno, protuzakonito te vrlo neprimjereno demokratskim načelima modernog društva, fizički su nasrnuli na vijećnike Akcije mladih, hvatajući ih za vrat, gušeći ih i prijeteći, kao što se jasno vidi na snimci. Vijećniku Pupiću Bakraču su se obračali prijeteći da oni imaju ovlasti čak i UDARITI GA!

Nas zanima u kojem to demokratskom društvu je dozvoljeno udariti nekog radi drugačijeg mišljenja ili svjetonazora?! Kakva je to vlast koja nasiljem riješava političko pitanje te tko stoji iza takve političke odluke te zaštitarske tvrtke koja sebi takvo nasilje dozvoljava?!

Danas se sramim što sam građanka ovog grada, sramim se gradske vlasti te suosjećam prema vijećnicima Akcije mladih i njihovim obiteljima.

I na kraju, nasilje ne odobrava nijedna mentalno zdrava osoba osim, očito, Božidara Kalmete i njegove interesne družbice.

Gradonačelniče, može te biti sram!

Z.B.
foto: Filip Brala