fbpx

AFERA LEASING “Čuo sam da Kurtović prodaje automobil i došao do njega. Tad je cijeli grad znao njegov broj”

U nastavku suđenja petorici optuženoj u “aferi leasing” svjedočili su nezaposleni stolar Damir Marinović i umirovljeni zrakoplovni tehničar Ante Nakić, najvjerojatnije i posljednji svjedoci u ovom postupku.

Damir Marinović je pred Sudskim vijećem Enke Moković ispričao kako je od Ante Kurtovića, trećeoptuženog u ovom postupku, kupio automobil audi A3 prije nekih 5-6 godina.

– Vlasnik automobila je bio Joško Ivankov, a ja sam kupio automobil od Ante Kurtovića i platio mu ga 15 tisuća eura. On mi je rekao da će mi dati punomoć od Ivankova za koji dan i našli smo se nas trojica i dali su mi punomoć. Automobil mi se nije svidio pa sam ga nakon mjesec dana prodao dalje, za nekih 18 tisuća eura, rekao je Marinović.

S druge strane, Kurtović je ponavljao da Damira Marinovića prvi put u životu vidi. Svjedok je zato upitan kako je uopće došao do Kurtovića i odakle mu njegov broj.

– Čuo sam da on prodaje taj automobil i došao do njega. Tad je cijeli grad znao njegov broj, rekao je Marinović.

Drugi svjedok koji je jučer svjedočio, Ante Nakić, bio je vlasnik automobila audi A4 koje je koristio Željko Žugaj, a kojeg se također povezuje s Karavanićem.

– Željko Žugaj i ja radili smo zajedno i bili smo dobri. On je od mene kupio audi A4 i dao sam mu punomoć da ga može voziti, a dogovorili smo se da vlasništvo ne prenosi odmah na sebe jer nije imao za platiti porez. Kasnije je imao problema s mjenjačem na tom automobilu pa ga se htio riješiti i zamolio me da se onda vlasništvo prebaci na novog kupca. Rekao mi je da ga je prodao Tomislavu Karavaniću iz Novalje, da je on još nešto nadoplatio, a dobio je drugi, srebrni audi A4 s kojim je dolazio na posao jedno vrijeme. Naknadno me zvao finalni kupac iz Zagreba da prebacimo vlasništvo, posvjedočio je Nakić.

Predsjednica Sudskog vijeća Moković predočila je Nakiću iskaz Karavanića u kojem je tvrdio da nije kupio automobil od Žugaja već mu samo napravio ponudu za popravak koju je ovaj odbio. Nakić je na to rekao da on zna samo ono što mu je Žugaj rekao.

Izvor: ZL/ZDanas