fbpx

KAMENOVALI IMOVINU NAČELNIKA VIRA Kamenjem gađali ugostiteljski objekt “Vagabundo” u vlasništvu Kristijana Kapovića

U noći s utorka na srijedu nepoznati počinitelji kamenjem su gađali ugostiteljski objekt „Vagabundo” u vlasništvu općinskog načelnika Vira Kristijana Kapovića – javljaju jutros iz Općine Vir.

– Ovo je bio sedmi napad na načelnika Kristijana Kapovića, njegovu obitelj ili imovinu u posljednjih 11 godina. Obrazac napada je uvijek bio isti, kukavički održao bi se pod okriljem noći u trenutku kada načelnik Kapović nije na Viru već na službenom putovanju. Prvi napad na imovinu Kristijana Kapovića je bio 2004. godine kada mu je oštećen osobni automobil ispred obiteljske kuće, nakon toga nastavljeni su napadi te su mu još tokom godina oštećena ulazna vrata kuće na Viru i prozori od lokala „Vagabundo”, oštećeno i drugo vozilo, uništena je rasvjeta na kući i rasvjetni ukrasi na lokalu za vrijeme blagdana, na prošlim su lokalnim izborima uništavani veliki cestovni reklamni banneri sve do posljednjeg kamenovanja ugostiteljskog objekta „Vagabundo”.

Uz nanošenje štete na imovinu u vlasništvu Kristijana Kapovića još su zabilježena tri slučaja fizičkog napada na tri člana obitelji načelnika Kapovića (suprugu, oca i majku). Svi navedeni slučajevi od uništavanja imovine do fizičkih napada su prijavljeni i evidentirani u PU Zadarskoj – stoji u priopćenju s Vira u kojemu se apelira na državni represivni aparat (DORH i MUP RH) da poduzmu sve potrebne radnje kako bi zaštitili legitimne predstavnike otoka Vira, članove njihovih obitelji i njihovu imovinu.

– Ukoliko država to nije u stanju učiniti, svaka osoba odnosno pojedinac ili grupa ima pravo posegnuti za pravnim institutom samopomoći da zaštiti svoje kolege i suradnike te svoju imovinu i svoju obitelj – navode iz Općine Vir.

Izvor: SD/ZDanas