fbpx

Milanović je spasio od “dužničkog ropstva”: Severina ima kredit od skoro 380 tisuća franaka

SOCIJALNU osjetljivost Milanovićeva je Vlada pokazala i prema Severini Vučković koja se nedavno odmarala u Dubaiju, i koja po nastupu zarađuje oko 10.000 eura, a kojoj je sada odlukom o fiksiranju švicarskog franka Vlada RH pomogla da odahne od “dužničkog ropstva”. Naime, kako smo doznali pjevačica je 2003. u Hypo banci digla kredit od 372,600 švicarskih franaka za kupnju stana u Splitu. Radi se o stanu na Žnjanu, uz more, od 162 kvadrata, koji ima tri spavaće sobe, boravak i blagovaonicu, dvije kupaonice, terasu.

Krediti u “švicarcima” su se u bankama pojavili baš te godine, a Hypo banka je u početku čak nudila izuzetno povoljnu kamatu od 3,99 posto.

Osim stana u Splitu, Severina ima i stan u Zagrebu na Bijeničkoj cesti.

Pokušali smo od Severine doznati na koliko je godina digla kredit te koliko se njoj povećala rata i kako je vodila bitku s rastom franka i kamata kroz sve ove godine, no njen menadžer je Indexovoj novinarki bijesno poručio da će je tužiti te da je to Severinina privatna stvar.

Milanovića nije briga za što je kredit i koji je iznos – tečaj je fiksiran i za one koji imaju pet stanova

Hrvatski sabor, podsjetimo, nedavno je izmijenio Zakon o potrošačkom kreditiranju kojim se tečaj švicarskog franka fiksira na 6,39 kuna na godinu dana, a prihvaćen je i Vladin amandman po kojem se to odnosi na sve potrošačke kredite u francima, neovisno o iznosu i vrsti. Tako će na kraju građani iz svog džepa financirati brojne dužnike u francima pa čak i bogataše.

Izvorno je, naime, bilo zamišljeno da se tečaj fiksira samo za kredite manje od milijun kuna. No, Vlada je na koncu ipak podlegla pred pritiskom Udruge Franak i dijela javnosti pa je na izvanrednoj telefonskoj sjednici donijela amandman kojim se tečaj fiksira za baš sve kredite u francima.

Također, Vladi je potpuno nebitno je li nekretnina za koju su građani digli kredit jedina koju imaju ili se radi o drugoj ili trećoj nekretnini.

Uvijek uz SDP

Severina godinama već otvoreno podržava SDP. Za Ivu Josipovića je otvoreno navijala u kampanji za predsjednika, a sada već bivši predsjednik RH je sjedio i u prvom redu njenog nedavnog koncerta u zagrebačkom Lisinskom kraj njenog sina.

“Dobro uvijek pobjeđuje na kraju. #mojpredsjednik”, pisala je na svojim društvenim mrežama Severina objavljujući fotografije s Josipovićem.

S premijerom Milanovićem balkanska “zvijezda” je također na “istoj liniji”: zajedno su podržali referendum protiv izmjena Zakona o radu, a svojedobno ga je opisala kao našeg najljepšeg političara. Pomagala je Severina Milanoviću i u rušenju bivše, HDZ-ove vlasti ismijavajući Jadranku Kosor tako što je nosila bedž s brojem nezaposlenih.

Kredit u francima ima i gradonačelnik Bandić

Osim Severine, brojni poznati Hrvati imaju kredit u francima. Rekorder po visini zaduženja je bivši ministar gospodarstva Đuro Popijač, a kredit u “švicarcima” otplaćuju i ministri Tihomir Jakovina i Boris Lalovac te Milan Bandić. Zagrebački gradonačelnik se prije dvije godine žalio da mu je rata narasla za više od 1000 kuna.

Izvor: Index.hr/ZDanas