fbpx

Ovo je pravo lice Karamarkovog HDZ-a i HDZ-ovog šatorskog krila

GURAJUĆI pred sebe ratne invalide kao živi štit s jedne strane, čavrljajući sa svojim četničkim dvojnikom Vojislavom Šešeljem s druge strane, Velimir Bujanec ističe se kao zaštitno lice Karamarkova HDZ-a i HDZ-ovog šatorskog krila. Uz otvorenu podršku Karamarka, Kolinde i Klemma.

Velimir Bujanec “karijeru” je započeo osnivanjem mladeži HDZ-a u Varaždinu. HDZ ga ubrzo zamjenjuje prihvatljivijim kadrom, nakon čega se Bujanec približava HDZ-ovom privjesku Anti Đapiću i neonacistu Mladenu Schwartzu.

Bujanec postaje glavni urednik notornog tabloida Imperijal, odakle uskoro također biva potjeran.

Potpuno marginaliziran, u dvijetisućitima nastoji oprati svoj imidž i udaljiti se od krajnje desnice: ““Šta ćete, mladost ludost. Ne želim cijeli život ispaštati zbog deset rečenica, zbog nekih blesavih izjava koje sam dao praktički u pubertetu. Nisam bio anđeo, to ne. Ali – tko je u onoj ludnici devedesetih uopće bio normalan?” – izjavio je Bujanec za Feral Tribune.

I naredne godine Bujanec provodi u anonimnosti, na marginama hrvatske medijske scene. Javnost je za njega čula kada je priveden zbog plaćanja prostitutke kokainom. “Istina je, ljubav moram plaćati kokainom” – izjavljuje tada u nagodbi Velimir Bujanec.

Pred predsjedničke izbore HDZ kreće u medijsku operaciju unutar koje osnivaju portal, postavljaju šator i traže medijski osobu koja je dovoljno marginalna i kompromitirana da će bespogovorno odraditi bilo što. Odgovor se sam nudio.

Šatorsko krilo HDZ-a uz pomoć Bujanca počinje stvarati atmosferu iz ranih devedesetih, sijati mržnju i strah. U svrhu stvaranja agresivne nacionalne atmosfere Bujanec u emisiju popularnu među najnižim hrvatskim slojevima i ekstremnom desnicom poziva zaboravljene nacionaliste, marginalce i ridikule, eksponirane HDZ-ovce i kao glavnog aduta – njihovog četničkog dvojnika Vojislava Šešelja. S tom medijskom operacijom na vlast dovode Kolindu Grabar Kitarović, koja se Bujancu zahvaljuje pozivom na inauguraciju, posjevši ga uz bok drugim fašistima i kriminalcima kojima duguje pobjedu.

Ta predstava trajat će do parlamentarnih izbora i u njoj se sredstva neće birati, pa makar to značilo da se glasovi pokušavaju dobiti i na račun invalida. HDZ će se Bujanca nakon izbora odreći, kao i uvijek do sada. No to neće promijeniti činjenicu da se HDZ na vlast pokušava vratiti uz pomoć neonacizma, ustaštva, mržnje, prijetnji, nasilja i kriminala. Lice odabrano da te metode reklamira je Velimir Bujanec.

Izvor: Index.hr/ZDanas