BURA OPET ZATVORILA A1 U prekidu i zračni i trajektni promet

Bura i dalje radi velike probleme u prometu. Jutros su zbog bure otkazani letovi iz Dubrovnika, a A1 je zatvorena za sva vozila. Inače, vrijeme će biti pretežno sunčano, ponegdje uz umjerenu naoblaku, ponajprije na istoku i u gorju. Više oblaka očekuje se u južnoj Dalmaciji uz mogućnost za lokalno vrlo malo kiše.
Vjetrovito uz većinom umjeren sjeveroistočni vjetar, na Jadranu umjerenu i jaku, u Dalmaciji mjestimice još i olujnu buru. Najviša dnevna temperatura uglavnom od 6 do 12 Celzijevih stupnjeva, u gorju niža, navodi se u prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ).

kako javlja HAK, zbog olujne bure za sve skupine vozila zatvorene su:

– autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje
– Paški most i
– DC54 Maslenica-Zaton Obrovački

Samo za osobna vozila otvorena je autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice (obilazak za ostala je starom cestom DC3 kroz Gorski kotar).

Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Karlobaga i na dubrovačkom mostu prometa je zabranjen za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila).

Jak vjetar povremeno puše na mostu Rječina na riječkoj obilaznici te na autocesti A1 između čvorova Otočac i tunela Mala Kapela, od čvora Zadar 2 do čvora Skradin te između Ploča i Karamatića. Vozi se uz ograničenje brzine.

Zbog prevrnutog teretnog vozila na brzoj cesti Solin-Klis, u smjeru Splita, promet teče uz ograničenje brzine od 60 km/h.

Za sav promet zatvoreni su:
Bruvno-Dobroselo-Mazin (DC218),
ŽC5169 Bjelopolje-Donji Lapac, ŽC5203 Srb-Brotnja i ŽC Perušićka Kosa-Čanak.

Zimski su uvjeti na cestama u Lici:
• DC42 u mjestu Poljanak,
• DC52 Špilnik-Korenica i
• ŽC5201 Selište-Prijeboj,

Na Jadranskoj magistrali (DC8) u mjestima Gradac i Soline promet teče jednim trakom, naizmjence, zbog oštećenja kolnika.

U prekidu su:
• trajektne linije: Split-Rogač, Split-Supetar, Sumartin-Makarska i Suđurađ-Lopud-Dubrovnik te
• katamaranske linije: Split-Rogač, Vis-Split, Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, Jelsa-Bol-Split, Korčula-Hvar-Split, Novalja-Rab-Rijeka, Mali Lošinj-Rijeka.

Izvor: Danas.hr/Hina/HAK