fbpx

Gordan Kurtović pušten iz istražnog zatvora

Gordan Kurtović, 64-godišnji radijski voditelj koji je zajedno sa sinom Antom (34) i Draženom Bezinovićem (45) potkraj prošlog tjedna bio pritvoren u Istražni centar Zadar, zbog sumnji na malverzacije s automobilima i počinjenje više kaznenih djela prijevare, krivotvorenja isprava i utaje, jučer je pušten na slobodu. Njegov odvjetnik Tihomir Rubeša iz Zagreba kazao nam je kako je Izvanraspravno vijeće, u kojem sjede tri suca Županijskog suda u Zadru, jučer uvažilo navode iz njegove žalbe da ne postoje osobite okolnosti koje bi opravdale istražni zatvor za njegova klijenta.

– Mom klijentu se na teret stavljaju dva kaznena djela i ja mogu samo reći da vjerujem kako će se u postupku utvrditi da ih on nije počinio, rekao je odvjetnik Rubeša. Branitelji Ante Kurtovića i Dražena Bezinovića žalbe na rješenje o određivanju istražnog zatvora uložili su jučer kad je zakonski i krajnji rok za to.

– Mom klijentu stavlja se na teret počinjenje više kaznenih djela. S obzirom na kratkoću roka, nisam stigao vidjeti cijeli spis, ali nakon uvida detaljno ćemo pripremiti njegovu obranu. Nadam se da će Izvanraspravno vijeće uvažiti navode za ukidanje istražnog zatvora, kazao je zagrebački odvjetnik Boris Jukić koji je Kurtovića mlađeg zastupao i kad mu se sudilo u tzv. “aferi leasing”.

Osim Ante i Gordana Kurtovića te Dražena Bezinovića za ukupno 18 kaznenih djela terete se i 22-godišnji M.Š. te 35-godišnja I.K., zaposlenici aerodromskog rent-a-cara.

Zadarski list/ZDanas