fbpx

UHIĆENI ANTE I GORDAN KURTOVIĆ Nudili na prodaju rabljene automobile unajmljene u rent-a-caru

Nakon što je u četvrtak uhićen, policija je otkrila da je 34-godišnji Ante Kurtović zajedno sa 64-godišnjim ocem Gordanom, te još trojicom osumnjičenika počinio više kaznenih djela prijevara, utaja i krivotvorenja isprava, povezanih s prodajom automobila, na štetu više oštećenih osoba. Materijalna šteta pričinjena ovim kaznenim djelima procjenjuje se na iznos od preko 300 000 kuna, čime je Kurtović jedva mjesec dana nakon što je oslobođen za slično kazneno djelo, ponovno uhićen zbog prevare niza Zadrana.

Štoviše, sa njim je u prevarama sudjelovao i 45-godišnji Dražen Bezinović koji je kao referent prodavač Auto kuće Zadar u istom postupku sa Kurtovićem i još trojicom Zadrana također u ožujku oslobođen optužbi za aferu leasing kojom je u kupnji luksuznih automobila marke Audi “u pola cijene” prevareno više od stotinu ljudi, među kojima brojni imućni i poznati Zadrani.

Osim Bezinovića i oca Gordana, u prevarama su mu pomagali 22-godišnji M.Š i 35-godišnja I.K, zaposlenici aerodromskog rent a cara Sleek. On je tako tijekom prošle i ove godine za vrijeme trajanja sudskog postupka za aferu leasing, sam i uz pomoć 45-godišnjeg Dražena Bezinovića i 64-godišnjeg oca Gordana Kurtovića oštećenicima nudio na prodaju razne rabljene automobile po cijenama povoljnijim od njihove stvarne cijene, pokazivao im automobile uglavnom prethodno unajmljene u renta a caru, uzimao predujam, a obećane automobile nikad nije isporučio.

– Također ga se sumnjiči da je uz pomoć 22-godišnjaka i 35-godišnjakinje, kao zaposlenika rent a cara , sačinio više krivotvorenih ugovora o najmu automobila na imena fiktivnih korisnika najma. Sumnjiči ga se i da je u nekoliko navrata od oštećenih osoba uzimao pod račun njihove automobile i prodao ih te novac zadržao – kazao je Elis Žodan, glasnogovornik PU zadarske.

Protiv svih je Državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava zbog utaje, prijevara i krivotvorenja isprava, a 34, 45 i 64-godišnjak su uz kaznenu prijavu privedeni sucu istrage Županijskog suda u Zadru Borisu Radmanu koji im je odredio pritvor od mjesec dana zbog utjecaja na svjedoke i mogućnosti ponavljanja kaznenog djela.

Kurtović je prvi put uhićen 2009.godine kada se sam predao policiji u strahu za život. Progonili su ga ljudi koje je prevario, a policija ga je osumnjičila da je od prosinca 2005. do studenoga 2009. godine, od osoba zainteresiranih za kupnju vozila marke audi i VW u gotovini, dobivao 50 do 60 posto vrijednosti vozila koje su željeli kupiti, a koje je prethodno od prodavatelja preuzimao na temelju ugovora o leasingu na ime članova svoje obitelji i prijatelja.

Kupcima nije davao vozila u njihovo vlasništvo, nego na korištenje uz obećanje da će u dogledno vrijeme stvarni kupac biti upisan kao vlasnik. Nakon toga nastavio je otplaćivati rate leasinga od novca koji je dobivao od sljedećih naručitelja vozila.

Zasad se prepostavlja da je ovom novom aferom “rent a car” Kurtović htio vratiti novac prevarenim kupcima koji su mu prijetili u aferi leasing. Policija je sada otvorila novi postupak nakon prijave petorice oštećenih građana.

Izvor: Zadarski.hr/ZDanas