fbpx

MISS UNIVERSE HRVATSKE 2015. Zadranka Alma Fabulić prva pratilja!

Miss Universe najprestižniji je i jedan od najstarijih izbora ljepote na svijetu s tradicijom dugom 64 godine. Hrvatska svoju predstavnicu za izbor Miss Universe šalje od 1997. godine

Barbara Ljiljak, 26-godišnja Splićanka, nova je Miss Universe Hrvatske 2015. godine! U finalnom izboru, održanom u Kristalnoj dvorani hotela Westin u Zagrebu, krunu joj je predala Ivana Mišura, prošlogodišnja Miss Universe Hrvatske. Barbara Ljiljak pobijedila je u jakoj konkurenciji od 19 lijepih finalistica iz cijele zemlje. Njezina prva pratilja je Zagrepčanka Alma Fabulić, a druga pratilja je Mirta Kuštan iz Krapinskih Toplica. Titulu Miss simpatičnosti ponijela je Marina Barun, a Miss fotogeničnosti je Ana Juretić.

Kako je napomenula voditeljica programa, Ivana Delač Đolo, također nekadašnja misica, bila je to večer mladosti i ljepote u kojoj će se nečiji snovi ostvariti. Trinaest članova žirija odlučilo je o sudbini natjecateljica, a ove su godine odabrali zreliju djevojku koja je kao posao iz snova navela modni dizajn. Dosad je, kaže, kreirala haljine i vjenčanice i želja joj je dalje se razvijati u tom poslu.

– Jako sam uzbuđena, ovo je poseban osjećaj – kratko je rekla Barbara dok su oko nje bljeskali fotoaparati. Barbara živi u Zagrebu, u finalnoj večeri podršku su joj dali sestra i najbolji prijatelji.

Inače, na ovogodišnje se natjecanje prijavilo 407 djevojka, selekcija se vršila u četiri castinga tijekom proteklih osam mjeseci. U utrci za krunu djevojke su radile na sebi, morale su vježbati, paziti na prehranu, razviti samopouzdanje, naviknuti se na medije. Večeras su u Kristalnoj dvorani imale bučne navijače, trudile su se osvojiti simpatije žirija i srca publike, u kupaćim kostimima i večernjim haljinama morale su pokazati ljepotu, eleganciju, sofisticiranost, snalažljivost i spontanost. Sve one, kažu nam, žele godinu ispunjenu putovanjima, zanima ih upoznati druge zemlje i kulture, steći nova prijateljstva i poznanstva. Posebno je, dakako, atraktivna i glavna nagrada, školarina na Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa (ZŠEM) u iznosu do 20 tisuća eura.

Miss Universe najprestižniji je i jedan od najstarijih izbora ljepote na svijetu s tradicijom dugom 64 godine. Hrvatska svoju predstavnicu za izbor Miss Universe šalje od 1997. godine.

JL/ZDanas