fbpx

PRIJEVARE S AUTOMOBILIMA RENT A CARA Ante Kurtović pušten na slobodu

Ante Kurtović (35), osumnjičenik za 11 prijevara s automobilima jednog rent-a-cara u srijedu je pušten na slobodu nakon što je koncem travnja završio u Istražnom zatvoru u Zadru. Ovaj najpoznatiji akter zadarske prijevare stoljeća, afere «leasing» u kojoj su nasamareni brojni ugledni Zadrani koji su se za znatno nižu cijenu od tržišne htjeli domoći skupocjenih automobila, brodova, stanova i zemljišta bio je uhićen zajedno s ocem Gordanom, poznatim radijskim voditeljem i novinarom te ortakom iz afere leasing – Draženom Bezinovićem (45), inače referentom – prodavačem u Autokući Zadar. Stariji Kurtović kojem se na teret stavljaju dvije prijevare izišao je na sobodu svaga par dana nakon uhićenja, a ubrzo potom i Bezinović.

Policija im na teret stavlja prijevaru sa znatnom imovinskom koristi, krivotvorenje isprava i utaju, a hoće li zbog istih djela biti optuženi i suđeni znat će se nakon što državno odvjetništvo odradi svoj dio posla.

Ovaj slučaj, pa i nove prijevare koje se Anti Kurtoviću stavljaju na teret zanimljive su stoga št ih je počinio u vrijeme dok mu je na Županijskom sudu još uvijek trajalo suđenje radi nekoliko desetaka sličnih prijevara.

Izvor: ZL/ZDanas