fbpx

NAZVAO GA OKUPATOROM Zdenko Zrilić tužio Marka Pupića Bakrača za klevetu

U četvrtak, 27. kolovoza u 8 sati na Općinskom sudu u Zadru održano je pripremno ročište po tužbi poduzetnika Zdenka Zrilića protiv nezavisnog gradskog vijećnika Marka Pupića Bakrača, a sudac je Tomislav Bago. Na ročište su pristupili Marko Pupić Bakrač te odvjetnik Zdenka Zrilića, Ante Župić. Zdenko Zrilić se nije pojavio.

Odvjetnik tužitelja Zdenka Zrilića, izjavio je da ostaje u cijelosti kod tužbe i tužbenog zahtjeva te dokaznih prijedloga. Kao dokaze, Zrilićev odvjetnik je predao CD sa snimkom HRT emisije Otvoreno od 21. siječnja 2014. godine te CD sa snimkom emisije Otvoreno emitirane 2. prosinca 2014. godine.

Marko Pupić Bakrač se branio osobno bez zastupnika. Pupić Bakrač navodi kako nikakve klevete nisu iznesene s njegove strane u bilo kakvom smislu. Nadalje pita kako je moguće da je Zdenko Zrilić dobio transkript sa sjednice vijeća te ga zanima da li je to sukladno zakonu.

Na navode Zrilićevog odvjetnika o predstečajnoj nagodbi Pupić Bakrač navodi da posjeduje snimku Dnevnika 3 HTV-a u kojem Reno Sinovčić doslovno priznaje “pumpanje” u tvrtki VOX d.o.o. i izjavljuje da to zakon dozvoljava te da su to radili svi. Pupić Bakrač navodi da su nakon toga uhićeni Reno Sinovčić i Dalibor Zebić, a da je optužen upravo zbog “pumpanja” koje navodi. Predmetnu snimku Pupić Bakrač će dostaviti Općinskom sudu.

Nadalje, Marko Pupić Bakrač postavlja zahtijev za izuzeće suca Tomislava Bage zbog činjenice da je on ranije protiv istog suca podnio zahtjev za pokretanje stegovnog postupka te je također podnio prijavu i sudačkom vijeću Županijskog suda u Zadru kao i Vrhovnom sudu zbog kršenja kodeksa sudačke etike.

Odvjetnik tužitelja Zdenka Zrilića navodi da su stavovi Marka Pupića Barača o Renu Sinovčiću i Daliboru Zebiću irelevantni za ovaj slučaj. Odvjetnik tvrdi da je Pupić Bakrač namjerno blatio Zdenka Zrilića te da je to ponovio i u emisiji Otvoreno, te da je zbog navedenog ponašanja dužan Zriliću nadoknaditi štetu. Odvjetnik također navodi da je razlog koji je tuženik naveo za izuzeće suca, nije valjan razlog.

Marko Pupić Bakrač odgovara na izjavu odvjetnika te tvrdi da on osobno nije iznosio stavove nego samo činjenice te ponavlja kako nikog nije oklevetao. Pupić Bakrač navodi kako postoji barem još desetak novinskih članaka u kojem drugi različiti ljudi iznose iste ili još gore stvari u Zdenku Zriliću te da ih on zbog toga nije tužio već da je tužio samo njega.  Isto tako smatra kako se tu radi o pritisku na njega kao gradskog vijećnika da prestane preispitivati poslove Zdenka Zrilića i Dogus grupe. Nadalje naglašava kako on nije političar već nezavisni gradski vijećnik koji se bori za interese grada Zadra. Također navodi kako sve činjenice koje je iznosio o Renu Sinovčiću i Daliboru Zebiću će i dalje iznositi na sjednicama Gradskog vrijeća kao i o Zdenku Zriliću.

Odvjetnik Zdenka Zrilića navodi da izjava Marka Pupića Bakrača u emisiji Otvoreno u kojoj je nazvao Zdenka Zrilića okupatorom, nije u nikakvoj vezi sa funkcijom gradskog vijećnika.

Pupić Bakrač ističe da su u funkciji gradskog vijećnika javno djelovanje i javni istupi te tvrdi da sama riječ “okupator” ne predstavlja klevetanje ni vrijeđanje jer se radi o figurativnom izrazu u kojem je on objašnjavao ono što je izjavio, a nikog nije klevetao ni vrijeđao.

Sudac obustavlja rad na predmetu te će spis sa zahtjevom Marka Pupića Bakrača za izuzeće suca dostaviti predsjedniku suda radi odluke o tom zahtjevu.

Pitali smo za izjavu gospodina Marka Pupića Bakrača:
– Ova tužba Zdenka Zrilića je pokušaj da nas se sprijeći da govorimo na vijeću kao i u javnosti kako bi se planovi okupacije Zadra proveli bez ikakvog otpora.

– Okupacija i devastacija Maraska parka nije dovoljna. Ide se na okupaciju cijele marine te spajanje cijelog poteza od marine Borik do uvale Jazine. Pitanje je, kakve će koristi imati od toga građani? Smatram da će imati jednaku korist kao što su imali od uništenja tvornica i izgradnje trgovačkih centara. Umjesto iznajmljivanja vlastitih apartmana, biti će sobari i konobari, sluge Turaka i Zdenka Zrilića, izjavio je za ZADARdanas gradski vijećnik Marko Pupić Bakrač.

Z.B.