NOPHONE ZERO: Sredstvo za rješavanje ovisnosti o mobitelu

Prošle godine predstavili su NoPhone, a ove godine dolazi njegov nasljednik NoPhone Zero, pametni telefon koji ne radi – ništa. NoPhone Zero ustvari ima višu svrhu od telefoniranja, slikanja, slanja poruka i inih drugih stvari, a to je odvikavanje od konstantnog kontakta s telefonom.

Izumitelji iz New Yorka vodili su se “manje je više” filozofijom kada su došli na ideju za telefon bez funkcija. NoPhone prototip je prošle godine privukao više od 18,000 dolara investicije tijekom kampanje na Kickstarteru, što je vodstvu tvrtke bio znak da postoji tržište za ovakve gadgete.

“Želimo postati najveća svjetska tvrtka za lažne telefone. To je naš cilj”, kaže Van Gould, suosnivač NoPhone tvrtke, koji opisuje njihov proizvod kao satirički odgovor na društvo opsjednuto elektronskim uređajima.
NoPhone Zero je veličine i težine iPhonea 5, a cijena mu je pet dolara, što je sedam dolara jeftinije od njegovog prethodnika. Razlog tomu je još manje funkcija, jer ustvari kupujete komad plastike kojim se odvikavate od pretjeranog korištenja mobitela. Premijerni model je više sličio pravom mobitelu sa kamerom, Home tipkom, sučeljem za punjač…
16 znakova da stvarno trebate odložiti svoj mobitel upravo sada
Prosudite sami je li ovo slučaj u ovim krajevima poznat kao “prodavanje cigle” ili novi trend u društvu sve više ovisnom o komunikaciji putem telefona, a manje o komunikaciji u četiri oka.
“Najbolja stvar kod ovog telefona jest što u budućnosti on ne mora ni postojati”, kaže Gould predstavljajući svoju viziju, u sklopu koje želi umanjiti važnost fizičkog proizvoda tako što će ga učiniti nevidljivim. I pritom zaraditi.
U slučaju da niste znali, slušalice nisu uključene s telefonom.

Izvor: Net.hr/ZDanas