fbpx

STIPE PETRINA: Tko je dopustio da KK Zadar padne u turske ruke bez povlačenja jatagana!?

Zapitao se to načelnik Primoštena Stipe Petrina na konferenciji za novinare održanoj u Zadru na kojoj je Udruga Solidarnost, koja okuplja radnike iz pretvorbom i privatizacijom devastiranih zadarskih poduzeća, najavila kako će na parlamentarnim izborima podržati Nezavisnu listu Stipe Petrine.

Načelnik Primoštena je rekao da mu je na prošlim izborima nedostajalo 1.500 glasova za ulazak u Sabor, iz čega je postalo očigledno da ovog puta “širi bazu” ne bi li postao saborski zastupnik.

Petrina je izračunao da mu uz izlaznost od 62 posto za jednog zastupnika treba 12.500 glasova, a ankete mu trenutno daju oko 16.000 glasova. Primarni mu je cilj ući u Sabor, a s dva zastupnika bi bio prezadovoljan.

– Mračni centri moći odlučuju o našoj sudbini jer se mi ne znamo ujediniti. Vjerujem da će ovog puta biti drugačije, nakon 25 godina sustavnog uništavanja. Što je Karamarko dosada učinio za IX izbornu jedinicu? On je 25 godina dio sustava ove zemlje, pa me zanima što je pozitivnoga od njegovog rada ova zemlja doživjela, a ja ću objaviti što je katastrofalnog doživjela. Isto vrijedi i za Ostojića, rekao je Petrina.

Po njegovoj je ocjeni “zadarsko sudstvo umočeno u institucionalni kriminal”, izgradnja “Kalmetine” je bila odličan potez, ali je njena cijena sa 160 skočila na 480 milijuna kuna, a Hrvatska za 25 godina nije uspjela autoput dovesti do Dubrovnika.

– Ne lažem, ne varam, ne kradem i u Primoštenu imam najbolje rezultate od svih općina u Hrvatskoj, poručio je Petrina pred 15-ak članova zadarske Udruge Solidarnost podvlačeći da su reindustrijalizacija, reaagrarizacija i rekonstrukcija javne uprave temelji njegovog programa. Županije kao žderače novca treba ukinuti, kao i nerentabilne općine, te otpustiti trećinu zaposlenih u državnoj upravi, rekao je Petrina.

ZDdanas/Slobodna Dalmacija