fbpx

OKRUGLI STOL Dugogodišnja kriza u zemlji posebno pogađa mladu populaciju

Dugogodišnja kriza u zemlji posebno pogađa mladu populaciju. Osim visoke nezaposlenosti najnoviji rezultati pokazuju i kako su mladi sve više skloni kriminalitetu. U cilju promjena splitska Udruga “Most” provodi projekt “Lokalne mreže podrške mladima u riziku- osnaženi, educirani, aktivni, zaposleni

Osnovni cilj projekta je širiti punktove podrške mladima u riziku lokalnoj zajednici u cilju osnaživanja, educiranja i razvijanja kompetencija koje im olakšavaju pristup tržištu rada.

Svi relevantni pokazatelji s terena samo potvrđuju kako mladima danas ustinu nije lako. Glavni krivac je, slažu se svi – kriza i recesija. Predsjednica splitske udruge „MoST” Đordana Barbarić:

Mladi na koje smo mi usmjerni su oni od 15 do 30 godine, oni jesu rizična skupina definirana u našoj zemlji kao skupina koja je u riziku od siromaštva – rekla nam Barbarić otkrivajući kako su suočeni sa sve većim brojem slučajeva mladih koji postaju beskućnici.

U projektu sudjeluju i predstavnici zadarskog Zavoda za javno zdravstvo. Ravnatelj Zoran Škrgatić:

Niz je zaista problema s kojima se mladi danas susreću u ovo doba recesije, od psiholoških i rizičnih faktora, do onih financijskih i zaista, jedino angažiranjem i povezivanjem svih strana, odnosno institucija možemo napraviti iskorak.

Izvor: HRT/ZDanas