fbpx

U pucnjavi na Selskoj cesti u Zagrebu ranjen kontroverzni tajkun Michael Ljubas

Večeras nešto prije 19 sati, na Selskoj cesti u Zagrebu, došlo je do pucnjave. Pucnjava se dogodila na benzinskoj pumpi. Nepoznati počinitelj pištoljem je ozlijedio jednu osobu tako što joj je pucao u nogu.

Kako doznaje Index, u pucnjavi je ranjen kontroverzni tajkun, vlasnik četničkog portala Dnevno.rs i ustaškog portala Dnevno.hr Michael Ljubas. Odvjetnik Zvonimir Hodak potvrdio je za Index da ima informaciju kako je Michael Ljubas slučajno pogođen u nogu tijekom pokušaja pljačke benzinske postaje.

Upucan u nogu

“On se našao tamo i tom prilikom dobio jedan metak u nogu, to su informacije s kojima ja raspolažem, ja ne tvrdim da su one točne, ali s time sada raspolažem. Ja sam ih dobio iz dva mjesta i vjerujem da će sutra policija objaviti da je bila pljačka”, kazao je za Index.

Zamoljen da komentira navode pojedinih medija da je Ljubas ranjen u “sačekuši”, Hodak je rekao da bi to bilo čudno.

“Čini mi se nekako i logično da to nije slučaj, ako je to bila sačekuša, onda je ona vrlo loša.., da nekog pogode u nogu, a ne u glavu ili trbuh”, kazao je.

U tijeku potraga za počiniteljima

Na teren je stiglo čak šest policijskih vozila i jedno vozilo Hitne pomoći. Iako su se pojavila informacije da se radilo o pokušaju pljačke benzinske pumpe, za Index tu informaciju u policiji nisu mogli potvrditi. Kako javlja RTL, dvojica napadača bili su na motorima te su nakon pucnjave pobjegli. Da nije riječ o običnoj pljački svjedoči i podatak da su na očevidu uz mnoštvo kriminalističkih službenika bili i visokorangirani policijski dužnosnici.

S druge strane, kako javlja Nova TV, Ljubas je preko suradnika poručio da on nije bio meta napada i da se nije radilo o sačekuši, već da je ranjen tijekom pokušaja pljačke benzinske pumpe.

Istražitelji pregledavaju snimke nadzornih kamera na benzinskoj postaji, a u tijeku je i potraga za počiniteljima. “Češljaju” se okolne zgrade, ulice i garaže.

Izvor: Index.hr