fbpx

NOVI SONYJEV SENZOR: Fotografiranje pametnim telefonima upravo je postalo još bolje

Fotografiranje pametnim telefonima postalo je još kvalitetnije, a nakon što je Sony predstavio novu kameru za mobilne uređaje i osobna računala – IMX318. Šanse da u vašem sljedećem telefonu bude Sonyjeva kamera su prilično velike, budući da se nalaze u većini današnjih pametnih telefona, tableta i prijenosnika.

Samsung, Apple, Xiaomi, Huawei, Zopo, Oppo, Meizu, svi oni koriste Sonyjeve kamere u svojim telefonima. Prilikom predstavljanja novih modela sigurno će naglasiti kako je ugrađen IMX318 senzor, koji nudi hibridni autofokus brzine 0.03 sekunde prilikom fotografiranja i čak 0.017 sekunde u 60 fps video modu.

Hibridni autofokus se sastoji od više formi autofokusa, a Sony ga je prvi uspio spojiti sa senzorom, odnosno procesorom.
Novi Sonyjev senzor IMX318 ima 22.5 megapiksela, dok je veličina piksela 1 mikron. Iako je to manje od prethodnog IMX230 senzora, iz Sonyja poručuju kako se smanjenje veličine piksela nije odrazilo na kvalitetu slike u lošim svjetlosnim uvjetima.

Novi senzor omogućava snimanje 4K video zapisa pri 30 fps, HDR fotografije i RAW format.

Osim toga, novi Sonyjev senzor je prvi koji ima ugrađenu trosmjernu elektronsku stabilizaciju slike. Zahvaljujući vezi sa žiroskopom Sony IMX318 senzor prenosi informacije o podrhtavanju i sličnim utjecajima do procesora, koji ih ispravlja uz manji utrošak energije od prethodne generacije senzora i od konkurencije.
Isporuka IMX318 senzora kreće u svibnju ove godine, upravo prije predstavljanja Xperia Z6 pametnog telefona, koji će biti prvi s ovim senzorom.

Izvor: Net.hr/ZDanas