fbpx

PRAKTIČNI TRIKOVI Evo još sedam savjeta kako brže i efikasnije koristiti iPhone

Iako koristimo iPhone svaki dan, cijeli dan, još uvijek postoji puno opcija koje su na poprilično nepoznate. Neke od njih su skrivene u postavkama, a neke su nam ispred nosa, ali ih nismo svjesni. Stoga smo odabrali nekoliko savjeta koji će iPhone učiniti još korisnijim alatom u vašim rukama.
1. Odgovorite na SMS poruke bez otključavanja telefona
Ako želite odgovoriti na SMS poruku bez otključavaja telefona dovoljno je povući prstom preko ekrana, od vrha prema dnu, i otvorit će se notifikacije. Pronađite obavijest o primljenoj poruci i potegnite prema lijevo, nakon čega će se pojaviti opcija Odgovori. Isto vrijedi i ako se nalazite u nekoj aplikaciji. Krenite s tipkanjem…

ajfon11

2. Provjerite koje aplikacije troše bateriju
Želite znati koja aplikacija najviše troši bateriju? Kliknite na Postavke – Baterija i pogledajte koju aplikaciju trebate što manje koristiti ako želite da vam bateriaj izdrži cijeli dan.
3. Pogledajte fotografije koju vam je netko poslao, i obratno
Prije svega otvorite Poruke aplikaciju, a onda kliknite na Detalji u gornjem desnom kutu. Na ekranu će se pojaviti sve fotografije i video zapisi koje ste izmijenili s pojedinim kontaktom.
4. Pošaljite samouništavajuće video i audio poruke
iPhone ima mogućnost slanja kratkih audio i video poruka koje se same obrišu nakon dvije minute bez instaliranja dodatnih aplikacija. Dovoljno je otići u Postavke – Poruke i spustiti se do dna, gdje ćete vidjeti opcije za audio i video poruke, koje se mogu obrisati za dvije minute ili nikad.

ajfonc5be

5. Pošalji svoju lokaciju bilo kome

Ako ne želite objašnjavati prijatelju gdje se nalazite, možete mu putem SMS-a poslati svoju lokaciju. Kliknite na Detaljke u gornjem desnom kutu aplikacije Poruke i odaberite opciju Pošalji svoju lokaciju.
6. Aktiviraj “Prati me” opciju
Pratite korake iz prošlog savjeta, ali umjesto Pošalji svoju lokaciju kliknite Podijeli moju lokaciju. Moguće je odabrati trajanje ove opcije – jedan sat, do kraja dana ili zauvijek. Nakon toga će rodbina i prijatelji moći pratiti vaše kretanje.
7. Provjerite pravu snagu signala
Ako vas zanima točna jačina signala, prikazana brojkama, a ne “crticama” u gornjem desnom kutu, otvorite aplikaciju Phone i upišite *3001#12345#*. iPhone će se prebaciti u Filed Test Mode i na ekranu će se pojaviti hrpa opcija. No, vas zanima samo broj u gornjem lijevom kutu. Taj broj može varirati od -40 do -130 i uvijek će biti u minusu. Što ste bliži nuli, to je signal jači.
Sve ove opcije dostupne su na iPhoneu koji ima instaliran iOS verzije 8.0 ili novije.
Izvor: Net.hr/ZDanas