fbpx

U CILJU SPAŠAVANJA ŽIVOTA Volvo nastavlja testirati napredni eksperiment autonomne vožnje

Svoja testiranja autonomnih automobila koja provodi na cestama Göteborga, Volvo će nakon detaljne analize idealne lokacije uskoro presliti u Kinu.
Švedski proizvođač vozila potvrdio je da će u nadolazećim mjesecima započeti pregovore s gradovima zainteresiranima za ovaj vid testiranja njihovih vozila i odlučiti imaju li oni potrebnu infrastrukturu i zakonske odredbe koji bi mogli pratiti eksperiment. Točan datum početka tastiranja na Dalekom istoku nije objavljen.

Novi Volvo S90 već ima vrhunske funkcije

Volvo, sinonim sigurnosti u vožnji, vođen je idejom da u najbližoj budućnosti onemogući stradavanja putnika s težim posljedicama i smrtnim ishodima. Autonomni automobili pritom bi trebali odraditi velik dio posla u ostvarenju tog cilja. Tako već novi Volvo S90 ima ugrađenu funkciju pomoći u vožnji koja automatski koči i upravlja automobilom ujedno ga držeći dovoljno udaljenog od drugih vozila u prometu.

Već sljedeće godine Volvo planira u promet uključiti stotinu testnih vozila koji će voziti odabranim javnim ulicama Göteborga čime bi se omogućilo obiteljima i putnicima iskusiti vožnju u autonomnom automobilu. Istu ideju, dakle, uskoro sele u Kinu gdje će tamošnje stanovništvo imati priliku testirati autonomne automobile.

Izvor: net.hr/ZDanas