fbpx

Likvidirao suprugu hicem u glavu pa sebi pokušao oduzeti život

50-GODIŠNJA Marica Č. nađena je jutros mrtva za volanom kombija Mercedes u Ulici Hrvatske mornarice, kraj kućnog broja 32, u blizini Pomorske škole u Splitu, svega stotinjak metara od poljudskog stadiona.

Glava joj je prostrijeljena hicem iz neposredne blizine. Kraj kombija je pronađen njezin suprug 49-godišnji Boris Č. U ruci je imao jurišnu pušku Zagi. Teško je ranjen hicem u glavu. Prebačen je u splitsku bolnicu. Stanje mu je teško, a prognoze neizvjesne.

Pucnji su se začuli oko 4 sata. Stanari obližnjih zgrada čuli su povišene glasove, a potom i rafal te nekoliko pojedinačnih hitaca.

“Mi smo oko 4:20 zaprimili dojavu o pucnjavi u Ulici Hrvatske mornarice. Čim su došli na teren, policijski su službenici u kombiju su zatekli mrtvu žensku osobu, dok je pored kombija ležao ozlijeđen muškarac koji je također ozlijeđen vatrenim oružjem. Prevezen je u bolnicu u Split i tamo još uvijek traje liječnička obrada. O događaju je obaviješteno Županijsko državno odvjetništvo i oni će rukovoditi očevidom”, rekli su nam jutros u splitskoj policiji.

Ubio ženu pa pokušao samoubojstvo

Policija je na mjestu događaja obavila očevid, kojim je rukovodio zamjenik županijskog državnog odvjetnika u Splitu. U kombiju su pronađeni izlisti poziva mobitela i obiteljske fotografije. Čini se da je potezanju oružja prethodila bučna rasprava supružnika. Marica se navodno odselila od Borisa, no on ju je i dalje proganjao te sumnjičio za nevjeru. Ubojstvo se dogodilo ispred zgrade u kojoj je živjela Marica.

Boris je divljajući ispraznio cijeli okvir, a suprugu je likvidirao jednim hicem u glavu. Pucao je sa suvozačkog mjesta, pretpostavlja se kada je Marica htjela pobjeći. Sebi je htio presuditi posljednjim metkom, no ruka mu je zadrhtala u presudnom trenutku.

Bračne trzavice dovele su prije tri mjeseca Borisa pred prekršajnog suca. Prijavljen je zbog obiteljskog nasilja, no pušten je na slobodu nakon saslušanja…

Index.hr