fbpx

MARKO PUPIĆ-BAKRAČ Zdravko Livaković reketari investitore!

Na aktualnom satu Gradskog vijeća Zadra vijećnik Marko Pupić Bakrač osvrnuo se na interes francuskih investitora za projekt “Vrata Zadra” te razgovor koji su investitori vodili sa gradonačelnikom Kalmetom. Pupić-Bakrač navodi kako je poznat interes investitora ali da nije poznat sadržaj razgovora gradonačelnika sa investitorima, te nastavio:

– U medijima je izašla informacija da se vode pregovori sa francuskim investitorima oko projekta vrata Zadra. Iza kulisa tih pregovora odvijaju se događanja po već viđenom scenariju. Naime Zdravko Livaković investitorima šalje poruke da se niti jedna jedina lopata u gradu Zadru neće zabiti u zemlju bez njegovog odobrenja. Kako je moguće da Zdravko Livaković unatoč pritvora, suđenja i svega onoga što je radio kao državni tajnik još uvijek ima toliku moć u Zadru da može prijetiti, ucjenjivati i reketariti ? Da li je to nagrada za njegovu šutnju u istražnom postupku ?

– Na prošloj sjednici gradskog vijeća na vaš prijedlog gradonačelniče vladajuća većina izglasala je odluku o donošenju Urbanističkog plana uređenja lučice Puntamika koji se odnosi na marinu Borik. Tim planom turskim vlasnicima se debelo išlo na ruku. Amenovano im je nasipanje mora i izgradnja objekata od 900 metara kvadratnih na pomorskom dobru.

– Na najboljem mjestu u marini Borik na gatu E vez broj 5 nalazi se plovilo registarske oznake ZD 8887. Nije li to vaše bijesno plovilo vezano u turskoj marini još jedan dokaz deala između Vas i turaka ?

– Turski investitori prošle godine su iz projekta Maraska izbacili Nikolu Bašića a Zdravka Livakovića imenovali glavnim konzultatom. Tko bi i zašto arhitektu svjetskog glasa Nikolu Bašića mijenjao jednim Zdravkom Livakovićem ?

– Pa zato jer od kada je Livaković konzultant izmjene DPU Maraska park prolaze kroz vijeće za 18 dana, nema više problema sa konzervatorima, dozvolama… Angažman vaše desne ruke i vaše plovilo u turskoj marini neupitno ukazuju o kakvim se tu poslovima radi. Zdravko Livaković je zadarski profesor Moriaty . On je operativni master mind svih zločinačkih operacija i u HAC-u i u gradu Zadru. Francuzi će moći raditi isključivo pod istim ili sličnim uvjetima kao i turci koji su izreketareni, što im je već nedvosmisleno naznačio Zdravko Livaković.

ZDdanas