KONCEPT POSTAJE STVARNOST BMW X2, jedna od zvijezda pariškog salona automobila, kreće u proizvodnju

Nije tajna da u BMW-u planiraju izbaciti čak pet novih SUV modela do 2019. godine, a od njih bi dva trebala biti potpuno nova. Osvježenja će započeti X3, nastaviti X4 i X5, no prava su novost X7 sa sedam sjedala i X2 koji bi trebao poprilično uvjerljivo poprati koncept pokazan na pariškom salonu automobila u rujnu.

Trebao bi se u gami bavarskog proizvođača nadolazeći X2 smjestiti između modela X1 i X3 kada se, sada je napokon potvrđeno, predstavi sredinom sljedeće godine, a na tržištu pojavi godinu potom, i pritom od X1 preuzeti motorizaciju, a to znači 1,5 i 2,0-litrene benzinske i dizelske turbo motore.

Osim osnovne verzija sDrive18d s pogonom na prednjim kotačima, većina X2 modela koristit će xDrive s pogonom na sva četiri. U svakom slučaju, poručuju iz BMW-a, očekivati treba kombinaciju uživanja i praktičnosti na UKL2 platformi. U odnosu na prikazano u Parizu, X2 bi putem do proizvodnje trebao ‘izgubiti’ 21-inčne naplatke, vjerojatno i stilizirana prednja svjetla i retrovizore, dok bi sve ostalo viđeno trebalo bi i zaživjeti na proizvodnim trakama u Regensburgu.

net.hr/ZDanas