fbpx

BEPO FILIPI Spreman sam za nove pobjede

Sve je spremno za još jednu sezonu WSB svjetske boksačke lige. Svog predstavnika i ove godine kao i prošle dvije imat će i Zadar. To je Saljanin, Josip Bepo Filipi koji će biti prvi boksač engleske momčadi.

Josip Bepo Filipi drugu godinu zaredom nastupat će za engleske British Lionheartse s kojima je prošle sezone stigao da samog finala gdje ih je uvjerljivo porazio Cuba Domadores tim.

Veseli se Bepo novim izazovima, zadarski teškaš danas je otišao s trenerom Tomom Kadićem (BK Gladijator) put Rima gdje ga u četvrtak očekuje dvoboj Lionheartsa i domaćina, Italia Thundera.

„Jedva čekam novi ulazak u ring. Odlične pripreme sam odradio i stvarno se veselim meču. Kao i uvijek dat ću sve od sebe i nadam se novoj pobjedi“.

Bepo je od ove sezone predvodnik Britisha. Postavljen je za glavnog boksača.

„Sretan sam radi toga. To je znak da su zadovoljni kako sam do sada odradio dva meča za njih u kojima sam stigao do pobjede. Veliko je to priznanje ali i obveza“.

British Lionheartsi su od ove sezone prava hrvatska kolonija. Uz Josipa tu su još i Luka Plantić te Bojan Mišković.

„Drago mi je radi toga, tu sam da im pomognem. Neka nas ima što više, nastojat ćemo im dokazati da nisu pogriješili takvim odabirom“.

Ovo će Filipiju biti šesti meču WSB-u. Do sada je njegov omjer četiri pobjede uz jedan poraz koji je bio od olimpijskog pobjednika Evgenija Tiščenka.

„Nema druge, samo pobjeda me zanima. Ne bi bilo dobro taj postotak sada pokvariti, haha.“

Vrlo je izgledno da će njegov suparnik u kategoriji do 91 kilograma biti iskusni Clemente Russo, dvostruki svjetski prvak, jednom je bio na europskom tronu dok ima dva srebra i s olimpijskih igara.

„Uopće se ne zamaram kojeg će boksača Talijani poslati u ring proitv mene. Ja sam spreman, bio to Russo ili netko drugi. Ako bude on, još bolje, bilo bi lijepo boriti se s jednim tako velikim imenom i pobijediti ga“.