fbpx

KORNATSKA TRAGEDIJA Danas svjedočio Ante Lušić, voditelj servisa i održavanja tehnike i opreme u šibenskoj Javnoj vatrogasnoj postrojbi

U nastavku ponovljenoga suđenja Draženu Slavici za stradanje vatrogasaca na Kornatu danas je svjedočio Ante Lušić, voditelj servisa i održavanja tehnike i opreme u šibenskoj Javnoj vatrogasnoj postrojbi. Odgovarao je na pitanja ispravnosti vatrogasne opreme, prije svega crpki i spremnika za gorivo.

Lušić je govorio o redovitim pregledima opreme, te potvrdio da oštećena ili neispravna nije mogla biti iznesena iz postrojbe i poslana na gašenje požara. Na sudu je morao objasniti svjedočenje jedinog preživjeloga vatrogasca Frane Lučića, da je iz potopne crpke curilo gorivo, te drugih svjedoka koji su iskazivali o mrljama benzina u helikopteru: Ako je plivajuća pumpa onda ona ima svoj ugradbeni rezervar s tim inkriminiranim vijkom. I taj vijak se može u vibraciji otpustiti, ali on se jednostavno prstima vrati natrag. Možda je ona negdje u transportu udarena, ja ne isključujem tu mogućnost, rekao je Lušić.

HRT/ZDanas