fbpx

MI SMO ZADRANI, ZADAR JE NAŠ! Tornado dočekao igrače Zadra u prepunim Jazinama!

U isto vrijeme dok je pred polupraznim tribinama Višnjika trajala utakmica između Zadra i Cibone, u legendarnom košarkaškom hramu, dvorani Jazine, nakon devet godina pauze preko 2500 navijača pjevalo je poznate navijačke pjesme Pina&Denisa i Trija Gušt.

Navijačka udruga Tornado ovaj put nije organizirala klasičan navijački bojkot, nego su činom frenetičnog navijanja na mjestu gdje je jednom počela zadarska košarkaška priča poručili gradskim ocima da ovako više ne ide. Pred prepunim Jazinama organizirali su video prijenos utakmice između Zadra i Cibone koji je završio pobjedom Zadra 85:84 u posljednjim sekundama.

U atmosferi nabijenoj emocijama, gdje se po drugi put u povijesti kluba dogodilo da navijači Zadra svoj klub podržavaju izvan dvorane, u svakom se trenutku moglo osjetiti koliko vole svoje klub. Uz navijačke pjesme i povike „Mi smo Zadrani, Zadar je naš“ i „Igraj Zadre, volimo te mi“ nije im se omaklo i iskazivanje nezadovoljstva stanjem u klubu skandiranjem „Uprava odlazi“.

Svi igrači KK Zadra su se nakon odigrane utakmice odazvali pozivu navijača Tornada, te su nakon pobjede došli u Jazine pozdraviti svoje navijače, zajedno s trenerom Aramisom Naglićem.

– Ne znam šta bi vam reka. Fala vam najlipša na ovome – kratko je navijačima poručio kapetan Lovre Bašić.

Nakon njihovog dolaska i općeg oduševljenja, navijači su odlučili dokazati da su upravo oni prvi, a ne šesti igrač ove ekipe.

Uz viorenje zastava, pjesmu i strastveno navijanje, sami navijači nisu mogli ne prokomentirati ovaj čin:

– Mi smo sredina koja jesmo to što jesmo i KK Zadar nikada nije imao novaca da sastavi mega klub. Ali mi smo živjeli od ljubavi. Od ljubavi i ludosti prema Zadru, igri i košarci. Drago mi je što je organiziran ovakav događaj i da se politika večeras izbjegla – rekao nam je član Tornada, Filip Brajković.

Cijeli događaj imao je i humanitarnu notu te je sav prihod od prodaje ulaznica od 9 kuna išao za liječenje mlade Zadranke Anđele Piplović koja boluje od Rettovog sindroma koju su navijači na kraju pozdravili uzvikom „Anđela ozdravi“.

Akcija u Jazinama je prošla uz samo jedan incident: jednu upaljenu bengalku koja je brzo ugašena, a počinitelj udaljen iz dvorane.

Prije početka utakmice navijači Tornada su uz minut šutnje te polaganjem vijenca ispred spomen ploče odali počast poginulim navijačima Zadra u Domovinskom ratu.

Udruga navijača Tornada je za kraj poručila da želi snažan i transparentan KK Zadar koji pripada građanima.

ZDdanas/Zadarski.hr