fbpx

LONGIN U BIOGRADU I BENKOVCU: Želimo ravnomjeran razvoj županije

Hrvatska demokratska zajednica Zadarske županije zajedno s koalicijskim partnerima HSU-om, HSP AS-om, HRAST-om i Reformistima svoju predizbornu kampanju započela je u Biogradu na Moru i Benkovcu.

U gradskoj dvorani u Biogradu predstavljeni su kandidat za župana Božidar Longin, za biogradskog gradonačelnika Ivan Knez, te kandidati za načelnike Pakoštana, Polače i Sv. Filipa i Jakova Milivoj Kurtov, Viktor Prtenjača i Zoran Pelicarić.

– Bit ćemo županija visokog društvenog standarda. Zadarska županija će u buduće u potpunosti financirati školovanje za sva deficitarna zanimanja, vodit ćemo brigu o starijima pa ćemo sufinancirati boravak u privatnim domovima sa 500 kuna mjesečno, a porodiljne naknade podići ćemo na tisuću kuna za prvo i drugo dijete, te na pet tisuća kuna za treće i svako sljedeće dijete, najavio je Longin.

Zadaća je naše generacije biti usmjereni na budućnost: gospodarski rast, konkurentnost, obrazovanje i nova radna mjesta, dodao je HDZ-ov kandidat za župana Zadarske županije.
– HDZ je uvijek okrenut u smjeru bolje budućnosti. Nastavit ćemo razvijati konkurentno gospodarstvo, poljoprivredu i nove trendove u turizmu. Imamo velik broj projekata u realizaciji kojima ćemo izgraditi još bolju infrastrukturu i otvoriti nova radna mjesta. Naši stanovnici to prepoznaju i zato će opet biti na pravoj strani, poručio je kandidat za gradonačelnika Biograda Ivan Knez.

Kalmeta: Zajedništvom u smjeru razvoja
U Benkovcu je pak, održan središnji skup za grad Benkovac i općine Lišane Ostrovičke i Stankovci.
– Želimo odgovorno raditi svoj posao, vjerujem da smo naučili lekciju i da više nećemo dozvoliti da nas dijele. Zajedništvo je ključ razvoja našeg kraja i vjerujem da će građani Benkovca prepoznati da samo pod zastavom HDZ-a možemo nastaviti sa projektima koji će nam donijeti napredak, naglasio je Tomislav Bulić, kandidat za gradonačelnika Benkovca.
Na zajedništvo je u Benkovcu pozvao i Božidar Longin, koji je iskazao punu podršku Tomislavu Buliću, te kandidatima za načelnika Lišana Ostrovičkih Ivani Mamić i Stankovaca Željku Baradiću.

-Želimo ravnomjeran razvoj županije, da svi naši krajevi imaju infrastrukturu 21. stoljeća. Pitku vodu dovest ćemo u sve dijelove naše županije, uključujući i najudaljenije otoke, a riješit ćemo i pitanje odvodnje. Političku stabilnost na našim prostorima može nam dati samo Hrvatska demokratska zajednica jer smo birali kandidate koji su dokazano sposobni, pošteni i vole svoj kraj, poručio je Longin u Benkovcu.
Božidar Kalmeta, predsjednik županijskog HDZ-a, ustvrdio je da je stabilna vlast jamstvo napretka.

– Zbog sposobnih ljudi u našim gradovima u općinama, te jedne političke stabilnosti i kontinuiteta u Zadarskoj županiji, danas je naša županija među najboljima u Hrvatskoj. Čvrsto podupirem kandidate Hrvatske demokratske zajednice jer su oni uvjerljivo najkvalitetniji za te funkcije i samo zajedništvom možemo ići u smjeru razvoja, istaknuo je Kalmeta.
Večeras će se u Ninu s početkom u 20:30 sati održati skup HDZ-ove koalicije za grad Nin i općine Privlaka, Vir i Vrsi.

ZDdanas