fbpx

Nakon objave cjenika korištenja terena Sportskog centra Višnjik oglasila se uprava: Atletska staza i svi otvoreni sportski tereni za građane i dalje ostaju besplatni!

Nakon objave cjenika korištenja terena Sportskog centra Višnjik, dobili smo žurno priopćenje direktora SC Višnjik Denisa Karlovića:

– Sukladno zakonskim odredbama ŠC Višnjik donio je cjenik korištenja sportskih objekata i terena kojima upravlja. Prema tom cjeniku korištenje atletske staze te svih otvorenih sportskih terena, nakon rekonstrukcije i uređenja, na raspolaganju su rekreativcima i svim građanima grada Zadra besplatno kao i do sada. To se odnosi na atletsku stazu, pomoćnu atletsku stazu, tri otvorena košarkaška terena, jedan odbojkaški teren te dva vježbališta.

Udruge i sportski klubovi grada Zadra koriste terene kako je definirano člankom 7. Ugovora između ŠC Višnjik i svake pojedine udruge i kluba, a prema kojem Grad Zadar sufinancira trening na terenima i korištenje objekata unutar športskog centra Višnjik.

Nema promjena ni u načinu korištenja terena s umjetnom travom za mali nogomet koji su prije obnove bili zatvoreni za javnost te su bili dostupni registriranim sportskim klubovima i udrugama te organiziranim skupinama građana. Tereni s umjetnom travom za mali nogomet i sada su na raspolaganju klubovima i sportskim udrugama, te se za njihovo korištenje treba najaviti, kao što je bilo i ranije.

Svi sadržaji koji su prije rekonstrukcije bili besplatni i dostupni građanima i rekreativcima ostali su i dalje besplatni i slobodni na korištenje. Svi drugi sportski klubovi, ekipe, timovi izvan grada Zadra i Republike Hrvatske koji žele koristiti obnovljene otvorene sportske terene i atletsku stazu za trening, pripreme i sportske kampove plaćat će korištenje istih sukladno cjeniku ŠC Višnjik koji je i objavljen na oglasnoj ploči i službenoj internetskoj stranici Centra – stoji u priopćenju direktora Karlovića.

ZDanas