fbpx

POKRET OTOKA Pozivamo saborske zastupnike da sutra glasaju PROTIV donošenja štetnog Zakona o koncesijama

Pokret otoka poslao je priopćenje koje prenosimo u cijelosti.


Jutros su od 9 do 12 trubili hrvatski otoci i obala. Akciji Pokreta otoka i više od 60 prijateljskih inicijativa, udruga, lokalnih samouprava, tvrtki danas su se pridružile stotine otočana i građana diljem Jadrana.

U akciji “Čujete li svoje otoke, svoju obalu?” sudjelovali su Cres, Rab, Silba, Mali Losinj, Zlarin, Prvić, Šolta, Vis, Hvar, Brač, Korčula, Biševo, Makarska, Trogir, Split, Dubrovnik…

Otočani i građani su glasno i jasno poručili: Želimo sudjelovati u odlukama o otocima i obali. Vratite Zakon o koncesijama na Javnu raspravu!
Ovaj je događaj ujedno i najava sutrašnjeg prosvjeda na Markovom trgu koji će započeti u 8:30 pred Saborom. Saborskim će se zastupnicima ponovno podijeliti naši zahtjevi i amandmani na sporni Zakon te ih pozvati da sutra glasaju PROTIV donošenja štetnog Zakona o koncesijama i ZA uključivanje javnosti u njegovu izradu!

Pozivamo svih da nam se pridruže i podrže ovu akciju te sutra u Zagrebu jasno i glasno poručimo Vladi RH i svim saborskim zastupnicima da ne damo naše otoke i obalu!

ZDdanas