fbpx

OTKRIVAMO Nakon preuzimanja od strane J&T, Raiffeisen oglasio prodaju nekretnina u vlasništvu Zdenka Zrilića

Nakon što je ZADARdanas otkrio da je upravljanje nad kompletnom imovinom i tvrtkama u vlasništvu Zdenka Zrilića i njegovih suradnika i partnera preuzela J&T banka i Raiffeisen Consulting d.o.o. je objavio prodaju dva zemljišta koja su također bila pod kontrolom Zdenka Zrilića.

Na portalu limun.hr oglašena je prodaja dva zemljišta od strane Raiffeisen Consulting d.o.o. Ista tvrtka oglašava prodaju nekretnina koje su uglavnom zapljenjene od strane Raiffeisen banke. Tvrtka Raiffeisen Consulting d.o.o. oglasila je prodaju građevinskog zemljišta u Zadru od 55.706 m2 u predijelu Mocira te prodaju atraktivog građevinskog zemljišta (T2 zona) na Pagu uz more od 300.000 m2 zapadno od Povljane. Upravo je interesantno da su oba zemljišta bila u “rukama” Zdenka Zrilića.

Zemljište na Mocirama

Zemljište na Mocirama od 55.706 m2 glasi na tvrtku MARTIS d.o.o., Gaženička bb, a direktor je Zdenko Zrilić osobno. Zemljište je opterećeno zabilježbom od strane RAIFFEISENLANDESBANK Klagenfurt na iznos od 9.800.000,00 Eura.

Zemljište kod Povljane

Zemljište kod Povljane od 300.000 m2 u T2 zoni u vlasništvu je tvrtke THERMAE ADRIATICAE d.o.o. u Zadru na adresi Gaženička bb. Vlasnik navedene tvrtke je tvrtka ASOPOS INVEST N.V., iz Nizozemske, a direktor tvrtke je Velibor Zaninović. Zemljište na Pagu opterećeno je zabilježbom od strane RAIFFEISENLANDESBANK Klagenfurt na iznos od 5.700.000,00 Eura.

Tvtrka ASOPOS INVEST N.V. iz Nizozemske bila je također i osnivač tvrtke PERGUS d.o.o. Zadar, Gaženička bb u kojoj je drugi osnivač bila tvrkta SITARGO AG Lihtenštajn. Član uprave je bio Zdenko Zrilić. Ista tvrtka je u međuvremenu izbrisana od strane Trgovačkog suda u Zadru 2013. godine po kratkom postupku, a na temelju članka 70. stavka 3. Zakona o sudskom registru iako je imala upisani temeljni kapital od 17.111.800,00 kn. Prema zakonu o sudskom registru, iste tvrke su brisane iz registra jer nisu uredno podnosile svoja godišnja financijska izvješća što je zakonom propisano.

Prilikom intervjua Zdenka Zrilića koji je proveo portal zadarski.hr temeljem natpisa na portalu ZADARdanas u kojem smo obrađivali temu bankrota navedene grupacije te preuzimanja tvrtki i imovine u ruke pouzdanika J&T banke, Zdenko Zrilić je prozvao portal ZADARdanas za “iznudu” te izjavio:

– To pitanje proizlazi iz već uobičajenih zlonamjernih interpretacija i izvrtanja činjenica koje kroz članke taj zadarski medij objavljuje već godinama u cilju iznude moguće koristi. Nije točno da sam izgubio pravo upravljanja tvrtkama u mojem vlasništvu i nije točno da je upravljačka prava u njima preuzela J&T banka. Ostao sam vlasnik tih poduzeća, a nije točan ni navod da su računi mojih tvrtki blokirani.

Zrilić u svojim izjavama uporno odbija priznati činjenično stanje koje je zavedeno u Sudskom registru te u ZK registru već optužuje portal ZADARdanas da “zlonamjerno interpretira i izvrće činjenice” iako su one javno dostupne svim građanima na navedenim registrima, te da ga na taj način “iznuđuje”. Po Zdenku Zriliću, ZADARdanas je kriv za sve njegove kredite koje podignuo pa ih nije vraćao. S druge strane nije nam jasno kako se može iznuđivati osoba koja je u bankrotu i kojoj je upravljanje nad tvrtkama i imovinom preuzela banka?!?

Mediji, klevete i laži

Zdenko Zrilić je osobno priznao za Zadarski list da je financirao medijsku kuću VOX u vlasništvu Rena Sinovčića koja je poslovala u prostorijama tvrke Nautilus d.o.o. koja je također u vlasništvu Zdenka Zrilića, za sada. Javno je poznato kako je završila priča sa VOX-om kao i sa opružnicom teškom 120 milijuna kuna u aferi “Ribar”. U međuvremenu su novinari iste medijske kuće VOX na sudu u Zadru priznali da su na nagovore Sinovčića pisali klevete i laži protiv osoba koje su “smetale” tom zločinačkom udruženju, a napadane su osobe koje su se suprostavile Zriliću ili njegovim partnerima, kumovima i sl. Zrilić je iste klevete javno opravdao te komentirao da se radi o “stilu pisanja“. Nakon svega napisanog i opće poznatog, Zrilić se besramno usuđuje prozvati portal ZADARdanas kao problem u gradu Zadru i to zbog toga što je objavio informacije koje su javno dostupne na Sudskom registru kao i ZK registru!

Javna je tajna da su prilikom prodaje HYPO banke američkom fondu u knjigama banke otkrivene desetine milijuna eura kredita koji su bili isplaćivani akterima sa zadarske “poslovne” scene, a iste kredite nisu vraćali. Javno je poznato da su hipoteke na zemljištima bile po deset puta veće od vrijednosti samog zemljišta. To se u pravilu zove knjigovodstvena pljačka banke. HYPO banka se koristila kao osobni bankomat, a Zadar je postao talac tih istih osoba koje su navedenim kapitalom zavladali nekretnimama, institucijama te na kraju i ljudima zbog čega je Zadar nazvan Hypograd! Tko su ti “poduzetnici” pokazati će očito ovhe.

Kakvu “moguću korist”, kako navodi osobno Zdenko Zrilić, ima portal ZADARdanas, dovoljno je navesti da se na Općinskom sudu u Zadru vode dva kaznena postupka za prijetnje smrću, a koje su prouzročene istraživanjima i pisanjem o poslovima HYPO grupacije u gradu Zadru posljednih godina. Pritisci na uredništvo portala ne prestaju, a međuvremenu je podnesena još jedna kaznena prijava za prijetnje i fizički napad od strane još jednog člana ove “grupacije”.

U međuvemenu možemo samo čekati nove objave prodaje ovršenih nekretnina.

ZDdanas

 

BANKROT Mladen Modrić Padela ostao bez tvrtke i imovine zbog duga HYPO banci!

OTKRIVAMO Upravljanje nad svim tvrtkama Zdenka Zrilića preuzeli predstavnici J&T banke!