fbpx

PROČELNIK IVAN MIJOLOVIĆ Dug “JADERE” prema Gradu Zadru nije ni 9, ni 15 već skoro 19 milijuna te svakim danom raste!

Portal Zadarski.hr razgovarao je sa pročelnikom gradskog Upravnog odjela za financije Ivanom Mijolovićem na temu duga tvrtke Jadera prema Gradu Zadru. Na nedavnoj sjednici Gradskog vijeća baratalo se podatkom o 15,4 milijuna kuna duga, mada se neposredno prije toga u javnosti pojavio i dug od devet milijuna kuna. Već smo pisali o poslovanju Jadere, dugovima prema Gradu Zadru kao i poslovanju tvrtke Cidaris za koju smo otkrili da posluje u prostorima koje je službeno od Grada Zadra iznajmila tvrtka Jadera koja ujedno za iste prostore na plaća zakup. O svemu se za Zadarski.hr očitovao pročelnik Mijolović.

Prema navodima pročelnika Mijolovića za Zadarski.hr, između “Jadere” i Grada Zadra trenutno se vodi više od dvadeset različitih sudskih sporova od kojih se neki vuku još od 1995. godine! Od tada do danas, različiti su sudovi donosili različite odluke, neke od njih napisane su u korist “Jadere”, druge su bile u prilog Gradu Zadru, o nekima je odlučivao i Vrhovni sud, a cijelo su vrijeme trend rasta pokazivali samo dugovi “Jadere” što su ih gradski financijaši iz godine u godinu evidentirali ni sami ne znajući hoće li oni ikada biti naplaćeni jer je to ovisilo o tradicionalno “brzom” hrvatskom pravosuđu i donošenju pravomoćnih sudskih presuda, navodi Zadarski.hr.

Prema navodima pročelnika Mijolovića, dug je iznosio 15 milijuna i 438 tisuća kuna. Na današnji dan (16. travnja 2018.) dug iznosi 18 milijuna 818.687 kuna! Prema tome, jasno je da je dug u dva i pol mjeseca narastao za 3,5 milijuna kuna. Pročelnik Mijolović objašnjava da se tu radi o kamatama kao i o još jednoj tužbi koji je Grad Zadar podigao prije mjesec dana kako ne bi nastupila zastara, a tužba se odnosi na Restoran Zadar i dio prostora kavane Danica.

Prema navodima pročelnika Mijolovića, vode se još sporovi oko vlasništva nad restoranom Dva Ribara i Cafeom Ugljan. Pred Trgovačkim sudom u Zadru i Općinskim sudom u Zadru pokrenuto je preko 20 sporova u kojima je Grad podnio tužbe za bespravno korištenje poslovnih prostora i naplatu tih dugova.

Grad Zadar tužio je i tvrtku Cidaris jer se ispostavilo da ista tvrtka kojisti prostor Danice i Restorana Zadar, o čemu smo već pisali, a Grad Zadar nije dao suglasnost za to niti je tvrtka Cidaris takvu suglasnost ikada tražila, navodi pročelnik Mijolović.

ZDdanas/Zadarski.hr

MLADEN MALTA PITAO GRADONAČELNIKA Tvrtka Jadera ima preko 9 milijuna kuna duga prema Gradu, a opet im produžavate ugovore o najmu poslovnih prostora?!