fbpx

PUPIĆ-BAKRAČ “Neće još dugo zadarski gazda, ovršiti će ga za vazda”

Županijski vijećnik Akcije mladih i Mosta, Marko Pupić-Bakrač oglasio se priopćenjem za javnost vezano uz nedavnu promjenu vlasništva nad poslovnim prostorom u kojem se nalazi fitnes klub Omnia. Njegovo priopćenje prenosimo u cijelosti.


PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Razlog pisanja ovog priopćenja jest moje divljenje genijalnosti obitelji Zrilić. Nakon što su tvrtke u njihovom vlasništvu opteretile prostor fitnes kluba Omnia hipotekom od 2.500.000 eura prostor je 04. 07. 2018 godine preuzela OTP banka. Isti prostor sada Zrilići iznajmljuju od OTP banke i ponovno otvaraju Omniu. OTP banka svoju poslovnicu kod Doma umirovljenika iznajmljuje po cijeni 20 eura/m2 odnosno sveukupno 1.900 eura mjesečno. Zgrada u kojoj se nalazi fitnes klub Omnia veličine je 2.346 m2 a pripada joj i dvorište veličine 550 m2 .

Ukoliko je najamnina 20 eura /m2 ona iznosi 46.920 eura mjesečno (347.208 kuna). Oni koji su u biznisu fitnesa znaju da se od par stotina članova uz sve troškove može izvući profit od maksimalno nekoliko desetaka tisuća kuna mjesečno. Ispada da će Zrilići s Omniom biti mjesečno u gubitku oko 300.000 kuna.

Pitate se u čemu je kvaka ? Gdje je tu genijalnost ?

Pa upravo u tome što to nitko od nas ne može shvatiti kako to dihta, još uvijek funkcionira od 90ih na ovamo. Rockefelleri su se obogatili na nafti, Bill Gates je stekao bogatstvo na novim tehnologijama, Warren Buffett trgujući na burzi…

Među Zrilićima nema visoko obrazovanih, nisu bog zna što naslijedili, ne trguju naftom ili plemenitim metalima, nisu stručnjaci za nove tehnologije, ni za burzu…

Dižu kredite, voze skupe aute, jahte, organiziraju skupe košarkaške turnire na koje nitko ne dolazi, žive na visokoj nozi… Toga nigdje nema. Mora da su genijalci.

HypoZrilić
na diskontu vitešku titulu kupio je
postolara plemeniti sin to je
turcima se bratimio
Zadar im na pladnju ponudio
ljepljive prste ima zna krasti s njima
Hypo bijaše mu omiljena lovina
tu se rapidno uvećala imovina
ukradeno pogubila lopina
pametan baš i nije
na sve strane dužan li je
nema više raskošnog sjaja
sam je sebi stego jaja
banke pritišću svoje išću
neće još dugo zadarski gazda
ovršiti će ga za vazda

(Lik iz pjesmice je izmišljen, nemoguće je da takvo što postoji u realnom životu. Svaka sličnost sa stvarnim ljudima i događajima je namjerna)

Vijećnik u Županijskoj skupštini Zadarske županije
Marko Pupić-Bakrač