fbpx

MARKO PUPIĆ-BAKRAČ Vrijeme je pokazalo da smo govorili istinu!

Povodom objave u medijima o financijskim problemima u kojima se našla Dogus grupa, oglasio se županijski vijećnik Marko Pupić-Bakrač sa priopćenjem za javnost koje prenosimo u cijelosti.


PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Svi mediji su objavili vijest kako se Dogus grupa zbog poslovnih problema povlači iz Hrvatske.

Nebrojeno puta smo sa čvrstim argumentima ukazivali na neodrživost te priče, da su u pitanju mutni poslovi.

Još 12. srpnja 2016 godine na javnoj raspravi o DPU Maraska park rekao sam Buraku Baykanu ovdje niste dobro došli jer muljate, uvezali ste se ratnim profiterima i kriminalcima. Svatko tko je u Zadar došao i uvezao se sa livim, Hypozdenkom i ostalom ratnoprofiterskom ekipom zasigurno nema dobre namjere.

Vladajući na čelu sa tadašnjim gradonačelnikom Božidarom Kalmetom, stručnjakom za bojanje tunela i sl. optuživali su nas da nemamo pojma što pričamo, ne razumijemo, radimo štetu…

Vrijeme je pokazalo da smo govorili istinu. Za razliku od onih što ne govore istinu ( i to svjesno) a koji su u svojim nastupima uvijek hladni i odmjereni iz nas prilikom istupa izlazi bujica emocija. Možda naš stil i izričaj nije primjeren ali eto pokazuje se neupitnim da uvijek govorimo istinu. Valjda je dosad svima postalo jasno koji su nam motivi , za što se borimo ako i nije zasigurno hoće, kad-tad.

Ovu priliku bih iskoristio da upozorim na činjenicu kako Dogus grupa koja sada sve rasprodaje prošle godine imala viši kreditni rejting od Global Ports Holdinga. (junk rejting) koji preuzima luku Gaženica.

Kao što su nas Kalmeta i njegova svita nekada prikazivala ovakvima i onakvima u svezi Dogusa to danas u svezi Global Ports Holdinga rade Longin, Škifić, Štambuk … Vrijeme će opet suditi.

KRALJ LOPOVA
Dario je čudan lik,
ima ih što za njega drže da je super freak.
Valjda su tatovi u Zadru poželjni svatovi.
Čas je veliki mudrac što sve živo zna,
čas idiot što ne znade tko mu po resoru krade.
Milijarde su nestale, on o tome pojma ne imade,
navodno su svašta radili, a njemu nisu javlili.
Toliko glup nije, brk debelo omastio je.
Foru prodaje da je Robin Hood
za sebe nije htio, za Zadar on je zamračio.
Koja ovca moraš biti za takvo što provariti?
U biti domovinu uništava,
mladost po bijelom svijetu raseljava,
starost zbog njega po kantama prekopava.
On u crkvi bezbrižno pjevuši, kako li se strop ne sruši?

(Lik iz pjesmice je izmišljen , nemoguće je da takvo što postoji u realnom životu. Svaka sličnost sa stvarnim ljudima i događajima je namjerna)

Vijećnik u Županijskoj skupštini Zadarske županije
Marko Pupić-Bakrač