fbpx

MARKO PUPIĆ BAKRAČ “Jadna majko što nas snađe, koji krkan kormilar je županijske lađe”

Povodom održane sjednice Županijske skupštine, oglasio se županijski vijećnik Marko Pupić Bakrač priopćenjem za javnost koje prenosimo u cijelosti.


PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Doista je nevjerojatno na koji način Željko Lončar vodi sjednice Županijske skupštine Zadarske županije. Nije upoznat sa Statutom i Poslovnikom, Milena Ikić mu stalno nešto šapće, brifira ga. Reagira nepredvidljivo, često ne razumje što je pjesnik, odnosno vijećnik htio reći.

Moju opasku da Ante i ja nikada nećemo odustati i da ćemo krepati za govornicom ali da će i oni krepavati zajedno sa nama (vladajuća većina) shvatio je kao prijetnju i zalijepio mi opomenu !?

Na točci Prijedlog zaključaka o davanju prethodne suglasnosti na Statut Narodnog muzeja Zadar u obrani lika i djela Renate Peroš oduzeo mi je riječ i izbacio me sa skupštine. Kolegici Marjani Botić na istoj točci izrekao dvije opomene. Pošto je već bio sam kraj sjednice ovaj put nismo tjerali mak na konac što idući put sigurno hoćemo.

BRKO
Svemir mu je mali, podvalama se bavi.
Milena mu asistira, savjetuje ga kako da malverzira.
Svaka podla psina,njihov potpis ima.
Partija im leđa drži pokvareni su do srži.
Ponaša se Brko ko da se nečeg nakrko.
Mobitelom sjednice saziva,
kad mu šune skupštinu prekida.
Toša taj se pravi, a i nema baš u glavi.
Nije za njega funkcija, odijelo,
više mu priliči seosko sijelo.
Ispred njega janjetina kao glavno jelo.
Jadna majko, što nas snađe;
koji krkan kormilar je županijske lađe.
Daj nam, Bože, snage izdržati te njegove monade.
( Likovi iz pjesmice su izmišljeni , nemoguće je da takvo što postoji u realnom životu. Svaka sličnost sa stvarnim ljudima i događajima je namjerna)

Vijećnik u Županijskoj skupštini Zadarske županije
Marko Pupić-Bakrač