MARKO PUPIĆ-BAKRAČ Kako je moguće da Grad kreće u izradu Urbanističkog plana na zahtijev nekoga tko je dužan 970 milijuna kuna?!

Povodom izrade urbanističkog plana Vitrenjak II oglasio se županijski vijećnik Marko Pupić-Bakrač čije priopćenje ja javnost prenosimo u cijelosti.


PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Na žalost zbog poslovnih obveza nisam mogao nazočiti javnom izlaganju Urbanističkog plana uređenja zapadnog dijela Vitrenjak II koje je održano u Gradskoj vijećnici. Naručitelj izrade plana je Kamen gradnja koja je u vlasništvu tvrtke Tehno holding čiji je osnivač i vlasnik Zdenko Zrilić a UPU je izradio Livakovićev D&Z.

Prema opravdanim primjedbama braće Vlakić jasno je da UPU pogoduje naručitelju tj. investitoru, a na štetu je vlasnika parcela na tom području. Nekoliko stvari bode oči. Kako je uopće moguće da Grad kreće u izradu Urbanističkog plana uređenja zapadnog dijela Vitrenjak II na zahtjev tvrtke Kamen gradnja čiji je vlasnik tvrtka Tehno holding koja je u dugu cca 970 milijuna kuna (prilažem BILJEŠKE UZ FINANCIJSKO IZVJEŠĆE za 2017.g. iz Registra trgovačkih društava)? Kakva je vjerodostojnost tog naručitelja i investitora? Zašto u pravilu izradu UPU-a projektiranja i nadzora u projektima ovakvog tipa radi Livakovićev D&Z?

Podsjetiti ću da je Zdenko Zrilić u kampanji za lokalne izbore podržao Božidara Longina i Darka Kasapa, a nas nazvao cirkusantima. Sada Turistička zajednica Zadarske županije sufinancira Zadar Basketball tournament, privatni event obitelji Zrilić, a iz Kasapovog Ureda za prostorno uređenje i graditeljstvo izlaze ovakvi Urbanistički planovi.

Da cirkusanti sudjeluju u odlučivanju ne bi se pogodovalo tvrtkama Zdenka Zrilića, Livaković bi bio persona non grata, a ne nezaobilazni faktor po pitanju građevine, pročelnik za prostorno uređenje i graditeljstvo ne bi bio strojar, ne bi se održavao Zadar Basketball tournament, Zadrom se ne bi kočoperili raznorazni Grofovi i Lisice… Ali kako kaže onaj koji farba tunele 12 puta, političke siledžije (mi) neće još dugo možda i nikada doći na vlast. Još najbolje da se ove cirkusarije koje sam naveo počnu provoditi u djelo. Oni koji hoće živjeti u pravno uređenoj državi i normalnom gradu neka odsele u Irsku ili gdjegod već. U mentalnom pogledu ruralizacija i Nekićizacija Zadra mora se nastaviti kako bi HDZ vladao vječno i duže od toga.

Kome treba normalno i sređeno društvo? Precijenjeno je to.

Vijećnik u Županijskoj skupštini Zadarske županije
Marko Pupić-Bakrač