MARKO PUPIĆ-BAKRAČ Turistička zajednica javnim novcem financira privatni event obitelji Zrilić

Županijski vijećnik Marko Pupić-Bakrač oglasio se priopćenjem za javnost koje prenosimo u cijelosti.


PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Na 15 sjednici Gradskog vijeća održanoj 18.12.2018. godine vijećnik AM Kristijan Kotlar predao je na izglasavanje akta kojim bi turistički paušal po krevetu ostao 300 kuna kao i do sada. Vladajuća većina odbila je taj prijedlog. Prije nekoliko dana postalo je jasno i zašto, naime Gradska uprava planira povećanje paušala za 60% na 500 kuna po krevetu. Povećanje nameta nije popularna mjera ali može biti korisna ukoliko se taj novac pravilno usmjeri. Recimo pravilno usmjeren novac od paušala i turističkih taxi trebao bi utjecati na rapidno poboljšanje turističke ponude, povećanje broja gostiju… Od toga bi svi imali koristi kada bi se radilo,poslovalo savjesno i po pravilima struke. Što kod nas naravno nije slučaj. Novac se dijeli po klijentelističkim, stranačkim i ko zna kakvim sve ne kriterijima samo ne po stručnim. Tako je Turistička zajednica Zadarske županije dodijelila maksimalni mogući iznos od 20.000 kuna potpore događaju Zadar Baketball Turnament 2018, privatnoj zabavi obitelji Zrilć (vjerojatno to nije jedini izvor javnog novca koji su posisali za svoj privatni event).

Svi znamo tko su i što su članovi te obitelji, kako su došli do onoga što posjeduju. Njihov event niti koga u Zadru zanima, niti ga tko prati, niti ima ikakve veze sa obogaćivanjem turističke ponude grada, a kamoli županije. Bojim se da je jedina svrha povećanja turističkog paušala po krevetu za 60% izdašnije financiranje privatnih evenata obitelji Zrilić, sličnih njima i stranačke klijentelističke mreže.

Vijećnik u Županijskoj skupštini Zadarske županije
Marko Pupić-Bakrač

P.S. Sjećate li se kada sam u predizbornoj kampanji za lokane izbore 2017. godine spominjao potrčkala ratnih profitera i njihovu ulogu u političkoj sferi?

Klikni za učitavanje dokumenta